Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер активизира връзките с централноазиатската република Узбекистан

...
Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер активизира връзките с централноазиатската република Узбекистан
Коментари Харесай

Германският президент засилва връзките с Централна Азия

Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер засилва връзките с централноазиатската република Узбекистан през днешния ден, изразявайки поддръжка за курса на някогашната руска република, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Щайнмайер, който се срещна с узбекистанския президент Шавкат Мирзийоев, приветства напредъка в спазването на човешките права в страната, която дълго време е била под властническо ръководство.

"Ние следим политическите, стопански и обществени промени под Ваше управление с доста почитание и благосклонност ", акцентира немският президент на срещата в Ташкент. "Германия желае да Ви насърчи и поддържа да продължите уверено по този път ", обърна се той към узбекистанския си сътрудник.

Мирзийоев насочи Узбекистан по внимателен курс на промени, откакто стана президент преди три години - след гибелта на предшественика си Ислам Каримов, който управляваше в продължение на две десетилетия и половина. Втората по величина стопанска система измежду някогашните централноазиатски руски републики (след Казахстан) разполага с огромни находища от нефт, газ и въглища. В Ташкент Щайнмайер беше придружаван от немска бизнес делегация.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР