Германският посланик беше извикан на килима в руското външно министерство,

...
Германският посланик беше извикан на килима в руското външно министерство,
Коментари Харесай

Германия реши отново да се раздели: В Берлин са в паника, Захарова отговори

Германският дипломат беше извикан на килима в съветското външно министерство, а канцлерът Шолц ненадейно обществено разгласи, че няма да има доставки на ракети Taurus за Украйна. Каква суматоха има в Берлин?

Разговорът сред офицери от Бундесвера освен сложи под подозрение работата на немското контраразузнаване, само че, най-важното, накара немското население да разбере несъответствието сред политиката на страната и нейната конституция.

Да напомним, че на 1 март каналът RT разгласява 16-минутен аудиозапис от среща на офицери от Бундесвера. По време на този диалог няколко високопоставени командири разискаха въпроса за организирането на немски ракетен удар по Кримския мост. И това не бяха фантазиите на пияните воини.

По време на диалога стана ясно, че въпросът се разисква от министъра на защитата Борис Писториус и са планувани срещи с него по този въпрос.

Подробно бяха разисквани времето за доставка, способността на ракетите Taurus да изпълнят задачата, нужния брой заряди, методът на доставка на ракетите и опциите за образование на личния състав. Беше рутинна работна среща. А чиновници на Бундесвера от трета страна потвърдиха достоверността на записа.

"...Опитите да се показа диалогът на офицерите от Бундесвера като игра на ракети и танкове са злонамерена неистина. Германия се готви за война с Русия ".– написа Дмитрий Медведев.

Цената на думата на канцлера е по-малко от пени

Пускането на записа провокира гърмеж. Но не на Кримския мост, а на политическия връх на Германия. Докато медиите, лоялни към локалните управляващи, разгласиха заглавия като „ Руснаците подслушваха ли генералите от Бундесвера? “ и желаеха да бъдат осъдени отговорните за приключването на публична информация, трезвите публицисти започнаха да вършат други заключения.

Авторът на публикацията в Deutschland Kurier напомня същността на Договора за дефинитивно споразумяване на Германия от 1990 година, който беше подписан след разрушаването на Берлинската стена и който сплоти двете немски страни. Той гласеше: „ Само мир ще пристигна от немска земя “.

" Обещанието на Олаф Шолц, че той като канцлер ще подсигурява, че Германия няма да разпали украинския спор, доставяйки на Киев крилати ракети „ Таурус “, се трансформира във фарс ".- се споделя в публикацията.

" Германия в никакъв случай няма да употребява оръжие "

Споменатото съглашение се назовава измежду политиците „ 2+4 ” заради това, че през 1990 година е подписано от водачите на Германия, Съединени американски щати, Англия, Франция, Германска демократична република и Съветския съюз.

В този документ страните победителки непринудено се съгласяват с обединяването на Германия, която беше разграничена след Втората международна война, в подмяна на нейната мирна външна политика.

Член 2 от това съглашение:

" Според конституцията на обединена Германия дейностите, които могат и имат за цел да нарушат мира сред народите, по-специално подготовката за водене на настъпателна война, са противоконституционни и наказуеми. "

Също по този начин се показва, че „ обединена Германия в никакъв случай няма да употребява оръжията, с които разполага, с изключение на в сходство с нейната конституция и Хартата на Организация на обединените нации “.

Но прозорецът на Овъртон ни разреши постепенно да забравим за основните тези на контракта: първо, Германия даде цялата си територия за военни бази на Съединените щати и НАТО, доставяше оръжията си на Украйна, обучаваше украински бойци на своите полигони и засилваше програмата за превъоръжаване на Бундесвера. Сега немските генерали непосредствено разискват интервенция за удар по Русия.

Германската конституция беше употребена като тоалетна хартия. В светлината на абсурда Берлин просто нямаше какво да каже в отговор. И жителите на „ Държава Г “ ясно са чували предците си да се въртят в гробовете си в разлагащи се миши униформи.

Сега си представете, че Русия, въз основа на новоразкритите данни, отдръпна подписа си от контракта за обединена Германия.

Във въздуха се носи ясна миризма на Трета международна война...

Посланик на килима!

Германският дипломат Александър Ламбсдорф беше извикан в съветското външно министерство в понеделник, 4 март. Причината беше явна: офицери от Бундесвера обсъждаха нахлуване на съветска територия.

" Искаме пояснение от Германия. Официален Берлин е задължен да ги даде навреме. Опитът за отбягване на отговор на въпросите ще се смята за самопризнание на виновността ",- сподели формалният представител на Министерство на външните работи Мария Захарова.

Според нея през днешния ден Германия се управлява от избрана мощ, която няма нищо общо с изборната система или Конституцията. Германците пишат за Schattenstaat - " Държавата в сянка ".

" Мисля, че в този момент германците имат неповторим късмет да се спасят - да пернат тази нишка и да накарат формалните управляващи да приказват непосредствено за това, което се случва в Германия, какъв диалог е това, къде и кой води страната ",— написа Мария Захарова.

Подобно остро изявление на формалния представител на съветското външно министерство в действителност слага под въпрос освен контракта за обединена Германия, само че и конституционността на настоящето държавно управление там.

Какво могат да кажат немските управляващи в отговор?

Споменатият в диалога Борис Писториус към този момент сподели пред пресата, че офицерите са обсъждали единствено разнообразни сюжети на събитията, а не проекти. Техният диалог не значи „ зелена светлина “ за прехвърлянето на Телец в Киев. И, несъмнено, той упрекна Путин.

" Това е част от осведомителната война, която Путин води. Няма никакво подозрение. Това е хибридна офанзива, дезинформация, разделяне, задачата е да се подкопае нашето единение ",- сподели Борис Писториус, без да изясни, че в диалога е имало дезинформация.

Такава юфка може да е подобаваща за домашна консумация - за бюргерите, само че не и в интернационалната политика. Ами в случай че руснаците имат повече от един запис?

" Обикновено сполучливите интервенции по подслушване не се оповестяват обществено, с цел да не се навреди на източника. Това приключване може да е единствено върхът на айсберга ".– това призна пред BILD някогашният началник на немското външно разузнаване BND Август Ханинг.

Според Ханинг Русия може би към момента има аса в ръкава си. Само Бог знае кого и какво са обсъждали в последно време немските военни и политици във връзка с спора в Украйна.

Е, и съветското външно разузнаване... Не на вятъра Съединени американски щати и Англия имат вяра, че „ в случай че желаете нещо да попадне в Москва, дайте го на германците “.

" Публикуването на тези материали е единствено въпрос на време и подобаваща опция. Това ще стане незабавно щом Русия реши за подходящо ",- споделя членът на Бундестага и специалист по външната политика на ХДС Родерих Кизеветер.

Шолц се отдръпна

В тази обстановка единствената вярна стъпка за Шолц е отдръпването. И той го направи.

" Не можете да предадете оръжейна система, която има забележителен обсег и да не помислите по какъв начин да я контролирате. И в случай че имате потребност от подобен надзор и единственият вероятен вид е с присъединяване на немски бойци, то този вид за мен е изцяло недопустим ", сподели Шолц, назова вътрешнополитическия спор за доставката на Taurus " чудноват спор " и акцентира, че в случай че потреблението на ракети изисква присъединяване на немските военни, доставката им в Украйна е изключена.

Превод: СМ

Източник: Царьград

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед12047Проф. Дарина Григорова: Съединени американски щати основават центрове на мощ - Съединени американски щати, Европа, Япония - оста на новия международен редАлтернативен Поглед17077Проф. Дарина Григорова: Русия постоянно се завръща на своите исторически територииАлтернативен Поглед10843Георги Първанов: Благодарение на саможертвата на съветските войни, България се появява още веднъж на европейската картаАлтернативен Поглед68124Мария Захарова с топли думи към българския народ за Трети мартАлтернативен Поглед39167Проф. Нако Стефанов: Руско-турската освободителна война у нас изигра ролята на земеделска революцияАлтернативен Поглед378090Явор Дачков за тайните театрални сюжети на Пеевски и Сглобката против РадевАлтернативен Поглед160104Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед123748Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАлтернативен Поглед117706Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоКоментарен Поглед102536Д-р Румен Петков: Истината е шокираща! Съединени американски щати се опасяват от Тагарев, ето за какво....Авторски:ПоследниНай-четениПанко Анчев26969Националният празник на българския народ и освирканата власт Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР