Германският първенец Байерн Мюнхен е набелязал изненадващ вариант за нов

...
Германският първенец Байерн Мюнхен е набелязал изненадващ вариант за нов
Коментари Харесай

Байерн има любопитен вариант за нов треньор

Германският отличник Байерн Мюнхен е набелязал неочакван вид за нов треньор при крах с стремежи от баварците Шаби Алонсо, който от ден на ден наподобява, че ще остане в Байер Леверкузен. Според Kicker, става въпрос за селекционера на Австрия и някогашен управител на Манчестър Юнайтед и Република България Лайпциг - Ралф Рангник.

65-годишният експерт се оправя сносно отпред на австрийците и класира отбора за Евро 2024, като с това е привлякъл вниманието на баварския гранд. Разбира се, наставникът на Байер Леверкузен Шаби Алонсо остава най-желаният вид за нов треньор на мястото на отиващия си Томас Тухел.

Почетният президент на баварците Ули Хьонес обаче съобщи през днешния ден по този мотив пред телевизионния канал Das Erste: „ Ще бъде доста мъчно, да не кажа евентуално невероятно. Със сигурност мога да си показва, че той ще остане в Леверкузен. Tъй като го опознах, той би бил по-склонен да продължи, тъй като не би желал да изостави клуба си в този момент. Ако имаше още две-три години триумфи преди този момент, евентуално щеше да е по-лесно да го измъкнем оттова “.

Рангник и различен състезателен шеф на Байерн - Кристоф Фройнд, се познават сносно от взаимния им престой в Република България Залцбург (б.р. - сегашният австрийски селекционер бе шеф там), като имат отлични връзки и се ценят доста. Все още обаче не е ясно дали Рангник ще бъде разполагаем за работа след Евро 2024. Той има контракт с Австрия до края на годината, само че откакто класира отбора на еврофиналите, ще има и алтернатива да продължи договора си с още две години.

Rangnick and sporting director Christoph Freund have a very close connection; both know each other very well from their time together in Salzburg and appreciate each other a lot. It is still unclear, however, whether Rangnick would be available for the job after the Euros with…
— Bayern & Germany (@iMiaSanMia)
Рангник има сериозен опит в Бундеслигата, като е водил Щутгарт, Хановер 96, Шалке 05, Хофенхайм и към този момент упоменатия Република България Лайпциг.

От останалите имена, които са свързвани с треньорския пост на Байерн, Роберто Де Дзерби се преглежда като алтернатива, изключително от новия състезателен шеф Макс Еберл. Във висшата подчиненост на клуба обаче има подозрения по отношение на езиковата преграда с италианеца. Антонио Конте и Жозе Моуриньо са изключени на този стадий. Варианти не са и Зинедин Зидан или Юлиан Нагелсман.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР