Германският парламент одобри в четвъртък законодателни мерки, с които ще

...
Германският парламент одобри в четвъртък законодателни мерки, с които ще
Коментари Харесай

Германия затяга мерките за приемане на бежанци

Германският парламент утвърди в четвъртък законодателни ограничения, с които ще се облекчи депортирането на неуспели да получат леговище лица, оповестява АП. Това се случва, до момента в който канцлерът Олаф Шолц се стреми да обезсили миграцията като политически проблем.

Предвижда се увеличение на оптималната дълготрайност на задържането преди експулсиране от 10 на 28 дни и особено улесняване  депортирането на хора, които са членове на незаконна организация.

Също по този начин се позволява претършуване на жилища за разкриване на документи, която разрешава на чиновниците да открият изрично самоличността на обещано лице. Премахва се и задължението на управляващите да уведомяват авансово за депортиране в някои случаи.

Приютите за мигранти и бежанци в Германия се пълнят през последните месеци поради възходящия брой търсещи леговище - дружно с повече от 1 милион украинци, пристигнали след началото на войната на Русия.

По-голямата част от отхвърлените лица, търсещи леговище в Германия, все още ще имат най-малко краткотрайно разрешение да останат заради редица аргументи - болест, дете със статут на престояване, или липса на персонална карта.

Депортирането може да се провали заради разнообразни причини - и заради липса на съдействие от родните страни на мигрантите. Германия се пробва да подписа съглашения с разнообразни народи за справяне с този проблем, като в същото време основава благоприятни условия за легална имиграция.

Гласуването в Народното събрание в четвъртък идва в миг, когато десетки хиляди в Германия стачкуваха против хипотетичните крайнодесни планове за депортиране на милиони имигранти, в това число някои с немско поданство, както беше обявено от проверяваща медия предходната седмица. Шолц остро осъди заговора, начертан на срещата през ноември, за която се твърди, че включва и членове на крайнодясната партия " Алтернатива за Германия ".

Германският парламент трябва да гласоподава в петък законопроект, който ще облекчи разпоредбите за поданство. Правителството твърди, че по този начин ще се подкрепи и интеграцията на имигрантите, и стопанска система, която се бори с дефицит на квалифицирани служащи.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР