Германският парламент гласува с голямо мнозинство в подкрепа на изпращането

...
Германският парламент гласува с голямо мнозинство в подкрепа на изпращането
Коментари Харесай

Бундестагът одобри изпращането на тежко оръжие за Украйна |

Германският парламент гласоподава с огромно болшинство в поддръжка на изпращането на тежки оръжия за Украйна - алегорично решение, което отразява смяната на курса на държавното управление по този въпрос, съобщи Асошиейтед прес. Против бяха единствено някогашните комунисти от Левицата и крайнодесните от „ Алтернатива за Германия “.

Германия в началото отхвърляше да изпраща всякакво нападателно оръжие на Украйна, а по-късно избягваше да изпраща тежко военно съоръжение като бронирани машини.

Под напън както в страната, по този начин и от съдружниците, държавното управление на канцлера Олаф Шолц неотдавна даде единодушие да се разреши на Украйна да закупи немски оръжия и поддържа размяната на въоръжение със съдружници, които от своя страна изпращат тежки оръжия на Киев.

Германия към този момент е изпратила на Украйна близо 2500 противовъздушни ракети, 900 гранатомета и милиони муниции, в това число ръчни гранати и мини, заяви ДПА. Сега Берлин възнамерява да даде бронирани машини на Словения за заменяне на танковете от руската ера, които страната изпраща на Украйна, да изпрати минохвъргачки непосредствено на Киев и да му разреши да закупи държани на склад самоходни бронирани зенитни оръдия от Германия.

Германски компании са поискали също да изпратят 88 танка " Леопард ", 100 бронирани машини " Мардер " и 100 гаубици на Украйна, позволение за което още не е обещано.

За днешното необвързващо решение гласоподаваха 586 депутати, 100 законодатели се оповестиха срещу, а седем се въздържаха. Решението получи поддръжката на ръководещите партии и на главния опозиционен блок на Християндемократическия съюз и Християнсоциалния съюз (ХДС/ХСС) на някогашната канцлерка Ангела Меркел.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР