Германският парламент е на път да гласува нов закон за

...
Германският парламент е на път да гласува нов закон за
Коментари Харесай

Германия се кани да легализира канабиса, но е сложно

Германският парламент е на път да гласоподава нов закон за разрешаване използването на канабис за забавление , оповестява „ BBC “. Ако депутатите гласоподават с „ да “, на лица над 18 години в Германия ще бъде позволено да имат обилни количества канабис, само че строгите правила ще затруднят закупуването на опиата. След като това стане, пушенето на канабис на доста публични места ще стане законно от 1 април.

Притежаването на до 25 грама , или съвсем една унция, ще бъде позволено на публични места , а в частните домове законовата горна граница ще бъде 50 грама .

Вече полицията в някои елементи на Германия, като Берлин, постоянно си затваря очите за пушенето на публични места, макар че притежанието на опиата за развлекателна приложимост е нелегално и може да бъде преследвано от закона. Употребата на опиати измежду младежите нараства от години макар съществуващия закон, споделя министърът на опазването на здравето Карл Лаутербах, който инициира промените. Той желае да подкопае черния пазар, да отбрани пушачите от нечист канабис и да понижи потоците от доходи за бандите на проведената престъпност. З аконните кафенета за канабис обаче няма да изникнат внезапно в цялата страна.

Ожесточен спор за декриминализирането на канабиса бушува от години в Германия, като лекарски групи показват угриженост за младежите, а консерваторите споделят, че либерализацията ще подхрани използването на опиати. Както постоянно в Германия, окончателният законопроект, гласуван от депутатите, е комплициран .

Пушенето на канабис в някои региони, като да вземем за пример покрай учебни заведения и спортни площадки, към момента ще бъде нелегално. Най-важното е, че пазарът ще бъде строго контролиран, тъй че закупуването на лекарството няма да е елементарно. Първоначалните проекти да се разреши на лицензирани магазини и аптеки да продават канабис бяха анулирани заради опасенията на Европейски Съюз , че това може да докара до скок в износа на опиати . Вместо това некомерсиалните клубове на членовете, наречени „ обществени клубове на канабиса “ , ще порастват и ще популяризират лимитирано количество от опиата. Всеки клуб ще има горна граница от 500 членове , потреблението на канабис на място няма да бъде позволена и участието ще бъде налично единствено за поданици на Германия.

Отглеждането на личен канабис също ще бъде позволено, като на домакинство са позволени до три растения марихуана . Това значи, че Германия може да бъде в парадоксалната позиция да разреши притежаването на много огромни количества от опиата – 25 г е еквивалент на десетки здрави стави – като в това време затруднява закупуването му.

Редовните пушачи ще имат изгода , само че инцидентните консуматори ще се затруднят да го купят законно и туристите ще бъдат изключени. Критиците споделят, че това просто ще подхрани черния пазар .

През идващите няколко години държавното управление желае да оцени въздействието на новия закон и вероятно да вкара лицензираната продажба на канабис. Но като се има поради какъв брой лъкатушен беше дебатът до момента, нищо не е несъмнено.

Междувременно опозиционните консерватори акцентират, че в случай че влязат в държавното управление следващата година, ще анулират напълно закона . Малко евентуално е Германия скоро да се трансформира в новия Амстердам на Европа .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР