Германският парламент днес обсъди дали да наложи по-строги наказания на

...
Германският парламент днес обсъди дали да наложи по-строги наказания на
Коментари Харесай

Германският парламент обсъди налагането на по-строги наказания за протестиращите срещу климатичните промени

Германският парламент през днешния ден разиска дали да наложи по-строги санкции на екоактивистите на фона на поредност от митинги в цяла Германия, заяви ДПА.

" Изменението на климата е значимо, само че то не оправдава незаконните дейности ", съобщи заместник-председателят на консервативния Християндемократически съюз/ Християнсоциален съюз (ХДС/ХСС) Андреа Линдхолц. " Глобите няма да спрат възходящата радикализация в тази област ", добави тя.

ХДС/ХСС внесе предложение, с което желае налагането на присъди, включващи затвор, за избрани форми на митинги, свързани с климатичните промени. Според предлагането деятелите, които блокират пътища или попречват прекосяването на полицията, пожарната и службата за незабавна помощ, в бъдеще би трябвало да бъдат наказвани с отнемане от независимост от три месеца до пет години. Опозицията изиска и налагането на присъди, включващи затвор, вместо санкции за повреждането или унищожаването на културни полезности.

" Няма да реализираме действително подсилване на нашите правоприлагащи органи и съдилища, в случай че създадем наказванията по-строги ", съобщи Соня Айхведе, говорителка по правни политики на ръководещата Германската социалдемократическа партия.

Една от аргументите за днешния спор в немския парламент бе гибелта на велосипедистка, която предходната седмица бе блъсната и прегазена от камион в столицата Берлин. Според пожарната работа профилираният екип, който трябвало да дойде на мястото на нещастието и да помогне на затиснатата под камиона велосипедистка, се забавил, тъй като попаднал в запушване, породено от протестиращи против климатичните промени. Резултатът от това бил гибелта на дамата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР