Германският национален отбор по футбол може да се откаже от

...
Германският национален отбор по футбол може да се откаже от
Коментари Харесай

Германия може да се откаже от прякора си

Германският народен тим по футбол може да се откаже от формалния си прякор Die Mannschaft (Отборът) поради рецензии от страна на последователи, някои митове и членове на федерацията ДФБ. Това мнение изрази шефът на националните тимове Оливер Бирхоф. Най-големите критици са Ханс-Йоахим Ватцке и някогашният капитан Лотар Матеус. Бирхоф сподели в изявление за " Дер Шпийгел ", оповестено по-рано през днешния ден, че би приел сходен ход, в случай че управлението на ДФБ упорства това да се случи.

Националите са били постоянно известни като Die Mannschaft, само че името стана формален бранд след международната купа през 2014. От този миг насетне прякорът стои и на екипите. През последните години обаче последователите на футбола в Германия се опълчват на този бранд. Първата причина е недоволството от прекомерно зачестилата комерсиализация в играта, а втората е обвързвана с резултатите на националите. Бирхоф изяснява, че съгласно някои проучвания по-младите футболни почитатели поддържат потреблението на прякора, само че " в случай че има положителни причини против това, то те няма да бъдат пренебрегнати ". " Ясно ми е, че прякорът Die Mannschaft поражда полемики, само че би трябвало да има ясна причина да спрем да го използваме, а не прочувствена такава ", съобщи Бирхоф.

Ватцке, президент на Борусия Дортмунд, член Надзорния съвет на Германската футболна лига (ДФЛ) и член на управлението в ДФБ, смята, че този прякор е изгубил истинския си смисъл. Матеус също упорства федерацията да спре да употребява Die Mannschaft с маркетингова цел. " Die Mannschaft по принцип се употребява за единица. Германският народен тим в последно време не съставлява такова нещо нито на терена, където се реализират разочароващи резултати, нито във федерацията. В момента търсим разнообразни пътища на доста равнища и по тази причина ще бъде добре да измислим ново име, нещо свежо ", сподели Матеус в изявление за Билд.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР