Германският национал Месут Йозил преживя кошмар покрай участието на Бундестима

...
Германският национал Месут Йозил преживя кошмар покрай участието на Бундестима
Коментари Харесай

Бащата на Йозил: В Германия още има предразсъдъци срещу турците

Германският национал Месут Йозил претърпя призрачен сън около присъединяване на Бундестима на Мондиала това лято и няма да е изненада, в случай че реши да се откаже от бъдещи игри за състава. Това предложи и татко му Мустафа. Както е известно, футболистът на Арсенал си навлече гнева на немските почитатели и медии, откакто преди началото на шампионата се снима с турския държавен глава Реджеп Таийп Ердоган, а по-късно го назова “моят президент”. За похлупак Йозил се показа едва в Русия.

“Месут е отчаян и обиден от всичко това против него - разяснява Мустафа Йозил пред Bild Am Sonntag. - Той играе за Германия от 9 години насам и е направил доста за своята татковина. А в този момент се трансформира в изкупителна жертва. Ако бях на негово място, щях да се откажа от “маншафта”.
d
“Той не е желал историята с Ердоган да се трансформира в политически проблем - продължи таткото на играча. - По принцип Месут не желаеше тази фотография да се популяризира, само че от екипа на Ердоган го направиха по този начин. Та той има фотоси и с Ангела Меркел, само че е свенлив и му е мъчно да откаже. Ердоган бил деспот? Кажете ми тогава за какво Световното състезание е в Русия, отпред на която е един автократ. А идващият Мондиал пък ще е в Катар. За страдание, в Германия продължава да има хора с предубеждения по отношение на нас турците. А с изключение на всичко Месут е роден в Гелзенкирхен, там е израснал. Защо да играе за Турция, като там върви единствено за ваканцията си. Моето семейство е в Германия от 50 години насам. Бих споделил, че на 80% той е немец и турчин за останалите 20%.” Мондиал 2018 3 кръг, сряда 27 юни  Южна Корея 2:0краен резулат  Германия
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР