Германският министър на външните работи Аналена Бербок представи предложения за

...
Германският министър на външните работи Аналена Бербок представи предложения за
Коментари Харесай

Бербок иска радикална реформа на ЕС - без право на вето на отделните страни

Германският министър на външните работи Аналена Бербок показа оферти за огромна промяна на Европейския съюз. Такава промяна е нужна, с цел да се резервира способността на Европейски Съюз да работи и след приема на страните от Западните Балкани, съобщи тя на конференция на външните министри от Европейски Съюз в Берлин през днешния ден.

Разширяването на Европейски Съюз със страните от Западните Балкани е освен належащо, то е неотложно в днешната световна обстановка, съобщи на конференцията на външните министри от Европейски Съюз немската министърка на външните работи Аналена Бербок. На срещата в Берлин участват и министрите от страните-кандидатки за Европейски Съюз, прецизира БНР.

" Руската война против Украйна прави разширението на Европейски Съюз със страните от Западните Балкани геополитически належащо. Разширяването не е технократичен или бюрократичен план, а е един от нашите най-силни принадлежности за сигурност ", уточни Бербок.

Ключовият въпрос пред нас в този момент е по какъв начин ще подсигуряваме, че европейските институции ще действат, когато в Европейски Съюз има съвсем дузина нови страни членки, съобщи още тя.

В речта си немският външен министър показа серия от хрумвания за промяна. Предложенията й подсигуряват, че в един уголемен Европейски Съюз повече решения ще се вземат с болшинство без опция за несъгласие от един член, че Европейска комисия и Европарламента няма да станат по-големи даже при положение на разширение, че нарушаванията на върховенството на закона от страна на страните членки, да вземем за пример, ще се санкционират по-бързо и че страните, които желаят да се причислят към Европейски Съюз, ще бъдат включени по-рано в процесите на взимане на решения в Европейски Съюз.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР