Германският министър на отбраната Борис Писториус заяви, че страната му

...
Германският министър на отбраната Борис Писториус заяви, че страната му
Коментари Харесай

„Правим каквото можем: Но Германия не е съюзник на Украйна

Германският министър на защитата Борис Писториус съобщи, че страната му прави всичко допустимо, с цел да помогне на Украйна в битката с съветската експанзия, само че означи, че Киев не е съдружник на Берлин.  

" Ние вършим каквото можем. Същото важи и за съвсем всички други съдружници и сътрудници. Но Германия не е съдружник на Украйна, страните не са в един и същи съюз ", сподели той, представен от Newsweek.

Според Писториус военната промишленост не може да достави оръжие на Украйна толкоз бързо, колкото изисква обстановката. Европейските отбранителни компании обаче усилват потенциала си, където могат. Министърът означи, че са били нужни 6 месеца, с цел да се възобнови производството на муниции за танка Leopard.

Освен това Писториус сподели, че Европейски Съюз няма да може да трансферира 1 милион 155 мм муниции на Украйна до пролетта на 2024 година

" Можем да предположим, че обстановката ще се усъвършенства през идващите няколко месеца. Но всичко лишава време и това не е въпрос на политически решения или финансови запаси ", сподели служителят.

Министърът отхвърли догатките, че Западът не желае да види цялостна победа на Украйна на бойното поле. Според него, в случай че Руската федерация завоюва войната, тогава Германия ще се изправи пред напълно друга обстановка на сигурност.

Коментарите на Писториус за нуждата от повече оръжия последваха закъснение в увеличението на производството в цяла Европа, сподели военният анализатор Том О`Донъл пред кореспонденти.

„ Мисля, че има действителен проблем и Писториус би желал да направи нещо по въпроса, само че не съм сигурен, че инструментите са налице. Бих споделил, че има хора в офиса на немския канцлер, другаде, които биха предпочели да видят задънена улица “, сподели О`Донъл.

Според него е належащо да стартират договаряния сред Москва и Киев.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР