Германският министър на отбраната Борис Писториус призова днес да се

...
Германският министър на отбраната Борис Писториус призова днес да се
Коментари Харесай

Германският министър на отбраната призова да се прекратят дебатите за изпращане на войски в Украйна

Германският министър на защитата Борис Писториус прикани през днешния ден да се постави завършек на дебатите за допустимо изпращане на западни войски в Украйна, оповестиха организациите.

" Никой не желае да праща бойци в Украйна. В момента има полемика по въпроса, предлагам да я прекратим още в този момент ", сподели немският политик социалдеморкат при посещаване в Хелзинки.

Идеята лансира предходната седмица френският президент .

В сходен сериозен дух се изрече и финландският сътрудник на Писториус Анти Хякянен, отбелязва Ройтерс.

" В момента никой не поддържа сходна концепция ", сподели той. " Но всички поддържат оказването на по-голяма поддръжка във тип на оръжие, муниции и пари и таман върху това в този момент би трябвало да се съсредоточим ", прикани финландският министър на защитата.

Същевременно Писториус омаловажи смисъла на вътрешнополитическите диспути в Германия за даването на крилати ракети " Таурус " на Украйна. По думите му ракетите с огромен обхват няма да решат изхода на войната. Въпросът е дали ракетите могат да оказват помощ " на едно или на друго място ", сподели той.

Канцлерът Олаф Шолц  Олаф Шолц Олаф Шолц е немски политик от Социалдемократическата партия (ГСДП).   От декември 2021 неколкократно съобщи, че има граница, която Германия в никакъв случай няма да прекрачи " и тя е присъединяване във войната ", добави Писториус. " Именно това е повода " Таурус " към момента да не са предоставени ", сподели министърът за ракетите, чийто обхват е 500 километра.

" Имаме проблем с индустриалния потенциал при артилерията, засягащ най-много мунициите за системите за противовъздушна защита като ракетите " Пейтриът " и ИРИС-Т ", добави Писториус по въпроса за изпитвания от Украйна дефицит на муниции. " Трябва да създадем всичко допустимо по целия свят да съберем, набавим, закупим и произведем каквото е допустимо, с цел да можем да подкрепим Украйна по най-хубавия вероятен метод. "

Министърът уточни, че до края на предходната година Германия е обучила 10 000 украински бойци. Още толкоз са били подготвени от Федералната република и от началото на тази година, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР