Германският министър на отбраната Анегрет Крамп-Каренбауер нареди частичното разпускане на

...
Германският министър на отбраната Анегрет Крамп-Каренбауер нареди частичното разпускане на
Коментари Харесай

Германия разпуска елитни спецчасти заради скандал с десен екстремизъм в редиците им

Германският министър на защитата Анегрет Крамп-Каренбауер подреди частичното разформироване на елитни спецчасти от командоси (KSK), които бяха подложени на възходяща рецензия поради десен екстремизъм в редиците си, предава AFP.
KSK беше „ отчасти самостоятелна " от командната верига на армията, с „ токсична просвета на водачество ", разяснява Крамп-Каренбаеур пред водещ баварски всекидневник, представен от организацията. Това – според думите й, значи, че елитните части„ не може да продължат да съществуват в настоящия си тип “, заяви организация Фокус.
Една от четирите елементи на силите, за която се твърди, че екстремизмът е най-разпространен, ще бъде изцяло разхлабен, разгласи министърът на защитата на Германия.
Командирът на KSK Маркус Кратмайер ще остане на поста си, само че звеното няма да взе участие в учения или интернационалните задачи, до момента в който преструктурирането му не приключи.
Крамп-Каренбауер дефинира последните открития за KSK - в това число за изгубването на 48 000 патрона и 62 кг експлозиви - като „ смущаващи " и „ тревожни ". Вътрешно следствие в този момент би трябвало да дефинира дали изчезналите муниции са били откраднати, или е имало „ замитане под килима “ в счетоводството на звеното.
Елитните спецчасти са натоварени с чувствителни и рискови задачи, като избавителни интервенции със заложници или антитерористични дейности в чужбина.
Но съмненията, че някои членове споделят крайнодесни екстремистки възгледи, шокираха обществеността през последните години, даже когато Германия беше наранена от вълна от крайнодесни офанзиви, в това число против мигранти, евреи и политици.
През април 2017 година на прощално празненство на пълководец на звеното, се твърди, че присъстващите му сътрудници са хвърляли свински глави, слушали са дясна рок музика и са отправили нацистки привет. Крамп-Каренбауер сътвори работна група за справяне с казуса през май, а напредъкът й ще бъде оценен през октомври.
Германската военна контраразузнавателна работа (MAD) съобщи, че към 600 бойци на Бундесвера са обвинени в десен екстремизъм, 20 от които са от елитните сили. През последните години въоръжените сили на Германия бяха разтърсени от редица разкрития за смущаващи асоциации с милитаристическото минало на Германия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР