Германският министър на икономиката Петер Алтмайер заяви в сряда, че

...
Германският министър на икономиката Петер Алтмайер заяви в сряда, че
Коментари Харесай

Алтмайер очаква предкризисни икономически нива в Германия до средата на 2022 г.

Германският министър на стопанската система Петер Алтмайер съобщи в сряда, че с прекратяването на блокирането , провокирано от ковид в страната, се чака доста браншове да се възстановят бързо , оповестява " Ройтерс ".

" Трябва да поставим старания, за да избегнем бъдещите генерации да бъдат обременени с задължения от тази рецесия ", означи Алтмайер и добави, че чака немската стопанска система да доближи равнището си отпреди рецесията до втората половина на 2022 година " Сега не е моментът да приказваме за облекчение на рестриктивните мерки . Трябва да се придържаме към рестриктивните мерки през идващите седмици, с цел да спрем вируса ", сподели той.

В сряда немското държавно управление понижи прогнозата си за напредък за тази година на 3% . В края на октомври държавното управление предвижда растеж от 4,4% тази година. Малко по-късно страната стартира частична обсада и я ускори в средата на декември.

Официалните данни, оповестени по-рано този месец, демонстрират, че стопанската система се е свила с 5% през предходната година , приключвайки десетилетие на напредък. Това въпреки всичко е по-малък спад, в сравнение с мнозина чакаха .
 Меркел: Германия стои върху буре с барут, контролът над пандемията се изплъзва
Меркел: Германия стои върху буре с барут, контролът над пандемията се изплъзва

Тя предизвестила, че обстановката с вируса може доста елементарно да се влоши
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР