Германският министър на финансите Олаф Шолц заяви в петък, че

...
Германският министър на финансите Олаф Шолц заяви в петък, че
Коментари Харесай

Шолц иска цифрово евро от ЕЦБ и отхвърля частните дигитални валути

Германският министър на финансите Олаф Шолц съобщи в петък, че " изцяло поддържа " напъните на Европейската централна банка за цифрово евро , с цел да отговори на възходящите пазарни условия, оповестява " Ройтерс ".

Шолц прикани ЕЦБ да предприеме " демократични и бързи дейности " в областта на цифровизацията, като добави, че единната зона за заплащане в евро би трябвало да остане в действие в целия Европейски съюз.

Министърът се опълчи на самодейността на частни цифрови валути , като да вземем за пример Libra, която би трябвало да започва през януари идната година.

Според него европейците би трябвало да работят доста интензивно , с цел да излязат с решение за цифрови заплащания, защото има огромно търсене на цифрови пари от страна на потребителите и бизнеса .

Най-големите централни банки в света, в това число Европейската централна банка, обмислят по какъв начин техните лични цифрови валути биха могли да играят роля при опростяването на вътрешните и интернационалните заплащания.

" По отношение на цифровото евро мисля, че би трябвало да работим доста старателно. Не би трябвало да чакаме , с цел да забележим ", сподели Шолц на онлайн конференция за бъдещи заплащания в Европа. " Трябва да решим... в този момент би трябвало да действаме за цифрово евро . "

Цифровите валути на централните банки (CBDC) биха разрешили на притежателите да правят заплащания през интернет и вероятно даже офлайн, в директна конкуренция със съществуващите средства за електронно заплащане като цифрови портфейли, онлайн банки или криптовалути.
 ЕЦБ обмисля въвеждането на цифрово евро
ЕЦБ обмисля въвеждането на цифрово евро

То ще " добавя паричните средства, няма да ги замества "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР