Германският композитор Ариберт Рейман почина в Берлин в сряда на

...
Германският композитор Ариберт Рейман почина в Берлин в сряда на
Коментари Харесай

Германският композитор Ариберт Райман почина на 88-годишна възраст

Германският композитор Ариберт Рейман умря в Берлин в сряда на 88-годишна възраст, заяви ДПА, представена от Българска телеграфна агенция. 

По време на последната си обществена изява през февруари Рейман персонално приема немската премия за авторска музика, присъдена от колекционерското сдружение GEMA за изцяло творчество. 

С повече от 70 творби той е считан за един от най-важните и най-често изпълнявани създатели на модерна музика. Операта му „ Лир “, основана на нещастието на Уилям Шекспир „ Крал Лир “, чиято премиера е през 1978 година, го прави знаменит.

Израства в музикално семейство. След като приключва учебно заведение, той става известен с изявите си като концертен пианист и акомпанятор на песни.   Първата си опера „ Игра на сънища “ (Ein Traumspiel) по пиеса на шведския драматург Аугуст Стриндберг Рейман написва, когато още не е навършил 30 години, напомня " 24 часа ".

Композира и многочислени инструментални творби като камерни пиеси, солови концерти и два концерта за пиано през 1961 и 1972 година

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР