Германският канцлер заяви, че Европа има необходимост от още терминали

...
Германският канцлер заяви, че Европа има необходимост от още терминали
Коментари Харесай

Шолц и Мицотакис обсъдили енергийната криза и военното сътрудничество в Атина

Германският канцлер съобщи, че Европа има нужда от още терминали за предпазване на природен газ. Целта на Европейския съюз е да си обезпечи безспорна самостоятелност от съветския газ и артикули.

 

Олаф Шолц уточни аргументите за енергийната рецесия:  " От тематиките, които обсъдихме, бих желал да подчертая три. Преди всичко съветското настъпление в Украйна. Това е повода за проблемите пред европейските страни. Днес Гърция и Германия са единомислещи, че е в ръцете на Москва да приключи тази война и да изтегли войските си от Украйна ", заяви БНР.

 

Гръцкият министър председател Мицотакис подчертава върху военното съдействие. Той даде образец с ротационата договорка за приемане на бронирани съвременни машини от Германия, като Гърция изпраща на Киев своите от съветски вид.

 

Беше откроено, че в основата на външната политика на двете страни, е спазването на законите на интернационалното право и цялост на националните граници.

 

На срещата е разисквано и развиването на съдействието сред Берлин и Атина. Отчетен е засиленият търговски продан, повишението на немските вложения в Гърция, както и стимулирането на гръцкия туризъм.

 

Атина продължава да поддържа концепцията за таван на европейските цени на природния газ.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР