Германският канцлер смята заличаването на акаунта в Туитър на Доналд

...
Германският канцлер смята заличаването на акаунта в Туитър на Доналд
Коментари Харесай

Меркел смята блокирането на акаунта на Тръмп в Туитър за проблемно

Германският канцлер счита заличаването на акаунта в Туитър на Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския за "проблемно " решение на компанията, предадоха Българска телеграфна агенция и Асошиейтед прес.

"Туитър " в профил за непрекъснато Тръмп от своята микроблогова палтформа в петък, като се базира на "риск от по-нататъшно подстрекателство към принуждение " след щурмуването на Капитолия във Вашингтон от последователи на досегашния президент.

Попитан за решението на Туитър, представителят на Меркел Щефен Зайберт съобщи, че операторите на платформи в обществените мрежи "носят огромна отговорност за това политическата връзка да не бъде отровена от ненавист, неистини и подстрекателство към принуждение ".

Зайберт обаче съобщи също, че свободата на изложение е фундаментално право от "основно значение ".

"Това фундаментално право може да бъде оспорено, само че в сходство със закона и в рамките, избрани от законодателя, а не по решение на шефовете на платформи в обществените медии ", сподели пред публицисти в Берлин представителят и добави:

"Погледнато от тази страна, канцлерът счита за проблематично, че сметките на американския президент са трайно блокирани ".

Самият канцлер няма акаунт в Туитър, въпреки че Зайберт и доста немски министри имат подобен, отбелязва АП.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР