Германският канцлер Олаф ШолцОлаф Шолц е германски политик от Социалдемократическата

...
Германският канцлер Олаф ШолцОлаф Шолц е германски политик от Социалдемократическата
Коментари Харесай

Шолц пристигна на двудневно посещение в САЩ

Германският канцлер Олаф Шолц  Олаф Шолц Олаф Шолц е немски политик от Социалдемократическата партия (ГСДП).   От декември 2021 дойде във Вашингтон на двудневно посещаване, което ще бъде отдадено основно на обезпечаването на още военна помощ за Украйна, съобщи ДПА.

Съединени американски щати и Германия са най-големите снабдители на оръжия за Украйна за защитата ѝ срещу съветските агресори. Шолц и президентът на Съединени американски щати Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в желаят да предотвратят прекъсването на помощта от западните съдружници две години след съветската инвазия.

Днес следобяд Шолц ще има 60-минутна среща на четири очи в Белия дом с американския президент Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в Двамата ще обсъдят също продължаващия спор в Близкия изток и срещата на върха на НАТО прз юли по случай 75-годишнината на Алианса.

След идването си нощес Шолц беше на вечеря в резиденцията на немския дипломат, на която участваха сенатори, в това число от Републиканската партия на някогашния президент Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския. Основна тематика още веднъж беше помощта за Украйна.

Републиканците в Конгреса от месеци блокират желаната от Байдън помощ за милиарди долари за Киев. Малко преди идването на канцлера се появи лъч вяра, откакто пакетът от помощи за Украйна преодоля първото процедурно затруднение в Сената.

" Украйна се нуждае от цялата ни поддръжка, с цел да се отбрани от съветската експанзия ", написа след вечерята Шолц в обществената мрежа " Екс ".

Канцлерът се пробва да убеди сътрудниците от Европейския съюз да дават повече военна помощ на Украйна, изключително мощни стопански системи като Франция, Испания и Италия. Досега техният отговор е въздържан, отбелязва ДПА.

Едни от четиримата поканени на вечерята в посолството сенатори републиканци беше Линдзи Греъм, корав покровител на Тръмп. Най-верните последователи от дясното крило в партията обаче са основно в Камарата на представителите в Конгреса.

Преди да отпътува за Вашингтон, Шолц още веднъж предизвести какво може да се случи, в случай че не се обезпечи помощ за Украйна.

" Трябва да създадем всичко допустимо да попречим на Русия да завоюва ", съобщи Шолц в публикация за в. " Уолстрийт джърнъл ". " Ако това не стане, скоро може да се събудим в един още по-нестабилен, застрашителен и непредсказуем свят от този от времето на Студената война ", предизвести той.

За през днешния ден не е планувана конференция на Байдън и Шолц. Двамата обаче ще се срещнат най-малко за минути с обществеността при започване на диалозите си в Овалния кабинет и евентуално ще кажат няколко думи за Украйна и Русия, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР