Германският канцлер Олаф Шолц заяви, че възстановяването на Украйна след

...
Германският канцлер Олаф Шолц заяви, че възстановяването на Украйна след
Коментари Харесай

Шолц: Възстановяването на Украйна след войната е задача на световната общност

Германският канцлер Олаф Шолц съобщи, че възобновяване на Украйна след края на войната с Русия ще бъде задача за международната общественост, която ще продължи десетилетия, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки ДПА.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 7788
" Възстановяването ще бъде огромна, огромна задача ", съобщи Шолц в собствен видеоподкаст, оповестен през днешния ден преди интернационалната експертна конференция за възобновяване на страната, планувана за идната седмица в Берлин. " Ще би трябвало да влагаме доста, с цел да свършим добре тази работа. " Канцлерът уточни,  че Украйна, а също и Европейският съюз не могат да се оправят сами. " Това може да бъде направено единствено от цялата международна общественост, която сега поддържа Украйна. И тя би трябвало да продължи да го прави  дълго време. "

" Важно е освен да определим съответно какво би трябвало да се направи, къде би трябвало да се влага, по какъв начин да се провежда възобновяване, само че и да помислим по какъв начин това възобновяване може да бъде финансирано от интернационалната общественост в продължение на доста, доста години, даже десетилетия ", сподели Шолц. Ето за какво той, дружно с ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, предложения на конференцията водещите демократични стопански сили от Групата на седемте (Г7), сподели канцлерът. " Смисълът е, че в този момент, измежду ужаса на войната, ние изпращаме сигнал на вяра, че нещата още веднъж се усъвършенстват. "

Понастоящем Германия ръководи Г7, в която влизат още Франция, Италия, Япония, Канада, Съединени американски щати и Англия. Още в понеделник в Берлин ще се организира германско-украински стопански конгрес с присъединяване на високопоставени представители от двете страни, който ще бъде отдаден на възобновяване на Украйна. 

Конференцията ще бъде открита от Шолц и украинския министър-председател Денис Шмигал. Очаква се да участва и немският министър на стопанската система Роберт Хабек. Няколко министри от Украйна ще пътуват до Берлин или ще се включат посредством видеовръзка, оповестиха уредниците.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР