Германският канцлер Олаф Шолц заяви, че се разследва много сериозен

...
Германският канцлер Олаф Шолц заяви, че се разследва много сериозен
Коментари Харесай

Олаф Шолц: Разследва се много сериозен теч на данни от армията в посока Русия

Германският канцлер Олаф Шолц съобщи, че се проверява " доста сериозен " теч на данни от армията. По-рано Франс прес заяви, че министерството на защитата на Германия ревизира дали видеоконферентен диалог сред немски офицери за войната в Украйна, в който са обсъждани поверителни данни, е бил подслушван. Запис от диалога беше оповестен в съветските медии.

Ръководителката на спонсорирания от съветската страна ефирен канал АрТи Маргарита Симонян през вчерашния ден разгласява 38-минутен аудио запис с изказване, че на него се чуват немски офицери, които разискват вероятната приложимост от украинските сили на немските ракети " Таурус " и тяхното евентуално въздействие, по-конкретно, в случай че те биват употребявани за поразяване на цели като моста над Керченски пролив, свързващ Русия с Кримския полуостров, който беше анексиран през 2014 година

В записа става въпрос още и за използването на ракети, обезпечени на Киев от Франция и Англия, които обаче са с по-малък обхват.

Говорителката ва съветското външно министерство Мария Захарова настоя Германия " бързо " да даде пояснения за разискванията, като " опити да се избегнат отговори ще се одобряват за признание на виновност ".

Според немски специалисти, запитани от списание " Дер Шпигел ", записът е достоверен. Списанието написа още, че видеоконференцията не е била извършена по секретна мрежа на армията, а по платформата " УебЕкс " (WebEx).

Франс прес напомня, че Киев упорства от дълго време Германия да ѝ изпрати ракети " Таурус ", които могат да доближат цели на до 500 километра.

Германският канцлер Олаф Шолц все още отхвърля, опасявайки се, че това може да докара до ескалация на спора.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР