Германският канцлер Олаф Шолц замрази процеса по сертифицирането на газопровода

...
Германският канцлер Олаф Шолц замрази процеса по сертифицирането на газопровода
Коментари Харесай

Германия замрази сертифицирането на „Северен поток 2“

Германският канцлер Олаф Шолц замрази процеса по узаконяването на газопровода „ Северен поток 2 “, откакто през вчерашния ден Русия призна за самостоятелни два разколнически района в Източна Украйна съобщи Ройтерс.

Енергийният план е измежду най-спорните в Европа, като той има за цел да удвои годишния потенциал на Москва за експорт на газ през Балтийско море до Германия, заобикаляйки обичайния пренос през Украйна.

Проектът среща доста рецензии в границите на Европейския съюз, както и от Съединени американски щати и Украйна, на база на това, че той ще усили енергийната взаимозависимост на Европа от Русия, ще лиши Украйна от директни такси и ще направи страната по-уязвима на съветска инвазия

„ На фона на последните развития би трябвало да преоценим обстановката, изключително във връзка с „ Северен поток 2 “, разяснява Шолц по време на конференция с ирландския си сътрудник.

Той съобщи, че е изискал от икономическия министър да предприеме нужните стъпки, с цел да се увери, че узаконяването няма да се извърши при актуалните условия.

„ Съответните отдели на министерството на стопанската система ще създадат нова оценка на сигурността на доставките в светлината на развитията от последните няколко дни “.

Германското държавно управление от дълго време пази позицията, че „ Северен поток 2 “ е най-вече търговски план, който диверсифицира енергийните доставки за Европа. В същото време, пускът беше отсрочен за втората половина на тази година.

По-рано през днешния ден украинският президент Володимир Зеленски изиска в обсега на готвените нови наказания от Европейски Съюз да влезе и цялостното прекъсване на плана за газопровода " Северен поток 2 ", а австрийският канцлер Немахер позволи, че това е допустимо при решение за широкобхватни наказания.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР