Германският канцлер Олаф Шолц разговаря днес 75 минути по телефона

...
Германският канцлер Олаф Шолц разговаря днес 75 минути по телефона
Коментари Харесай

Шолц говори 75 минути с Путин по телефона

Германският канцлер Олаф Шолц беседва през днешния ден 75 минути по телефона с съветския президент Владимир Путин. Това е първият им диалог след разкритията на зверствата, осъществени от съветската войска в Буча.

Разговорът е бил извършен по самодейност на Германия. В този диалог е станало дума за три неща, съобщи самият канцлер по-късно.

Русия да спре неотложно военните дейности. Не е правилно, че в Украйна ръководят нацисти. И незабавно да се усъвършенства филантропичната обстановка в Мариупол. Шолц е повдигнал тематиката и за рецесията със зърното, която ще докара до международен апетит, в случай че Русия продължава да блокира износа на реколтата от Украйна.

Канцлерът е настоял да се търси дипломатическо решение на всички спорове и да се спре с офанзивите.

Путин в детайли е аргументирал дейностите си в Украйна, а като съществена причина за тях е показал „ ръководството на нацисти в Киев “. „ Това не дава отговор на истината “, е декларирал Шолц.

Според Кремъл Украйна блокира мирните договаряния с терористични способи.

Експерти от предизвестиха, че този диалог няма да донесе пробив, защото Путин остава с непроменени позиции. Въпреки това би трябвало да се създадат всички старания за прекъсване на войната.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР