Германският канцлер Олаф Шолц призова западните страни да вземат предвид

...
Германският канцлер Олаф Шолц призова западните страни да вземат предвид
Коментари Харесай

Шолц призова Запада да вземе предвид и обратния ефект от санкциите срещу Русия

Германският канцлер Олаф Шолц прикани западните страни да вземат поради противоположния резултат при налагането на наказания против Русия. По неговите думи, тук става дума за дълготрайна борба.

„ И ние би трябвало да я издържим дружно. Затова позицията на Германия по този въпрос е неизменима. Освен това, това важи и за доста други страни-членки, които са мощно подвластни от вноса на нефт, газ, въглища, по-силно и от Германия. И никой не би трябвало бъде оставен на произвола на ориста по този въпрос “, сподели Шолц, представен от РИА Новости.

Германският канцлер акцентира, че западните страни са наложили най-строгите наказания, които в миналото са били предприемани против толкоз огромна страна, засягащи съветската стопанска система.

Той добави също, че Европа би трябвало да понижи зависимостта си от съветския енергиен комплекс.

На 21 март представителят на немския кабинет Щефен Хебестрейт оцени вероятното въвеждане от Европейския съюз на ембарго върху доставките на съветски нефт. Както уточни той, немските управляващи към момента са уверени, че не могат да се откажат от вноса на нефт от Руската федерация. Той означи също, че реакцията на Европейски Съюз по отношение на дейностите на Русия в Украйна ще бъде разисквана на среща на водачите на Европейски Съюз в Брюксел.

По-рано заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков съобщи, че западните страни няма да могат да слагат Русия на колене. Той акцентира, че предложенията на Москва за сигурност са отхвърлени, основни детайли на тези хрумвания са пренебрегнати.

Ситуацията се усложни, откакто Владимир Путин разгласи в нощта на 24 февруари, че е решил да организира специфична интервенция в Донбас. В същото време той акцентира, че проектите на съветските управляващи не включват окупацията на териториите на Украйна.

Помощ от президента на Руската федерация за отбиване на експанзията от въоръжените сили на Украйна желаеха ръководителите на ДНР и ЛНР Денис Пушилин и Леонид Пасечник.

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР