Германският канцлер Олаф Шолц отхвърли отново възможността да изпрати крилати

...
Германският канцлер Олаф Шолц отхвърли отново възможността да изпрати крилати
Коментари Харесай

Олаф Шолц потвърди, че няма да изпраща на Украйна крилати ракети „Таурус“

Германският канцлер Олаф Шолц отхвърли още веднъж опцията да изпрати крилати ракети „ Таурус “ немско произвеждане на Украйна, акцентирайки риска Федералната република да се намеси във войната, съобщи ДПА.
Прочетете още
„ Изненадан съм, че някои хора не се вълнуват, даже не се замислят дали това, което вършим, няма да докара до въвличането ни във войната “, съобщи Шолц по време на проведена от ДПА годишна конференция на основните редактори на немските медии, състояла се в Берлин. „ Това е в действителност далекобойно оръжие. Това, което британците и французите вършат във връзка с контрола на асортимент на задачите, не може да се направи от Германия. Всеки, който се е занимавал с тази система, знае това “, добави той.

Той изрази изненада, че въпросът се повдига непрекъснато, допълвайки, че е „ доста нервиран “ от „ неналичието на баланс “ сред това, което в реалност е належащо сега на Украйна и дебатите за точно тази избрана оръжейна система. 

„ На Украйна ѝ липсват беоприпаси от всевъзможен обхват “, добави канцлерът.

Крилатите ракети „ Таурус “ се изстрелват от самолети и може да поразяват цели на разстояние до 500 км с огромна акуратност. Украйна желае те да ѝ бъдат доставени, тъй като ги счита за най-подходящото оръжие за нанасяне на удари в тила на съветската войска. 

Същевременно в границите на същата конференция Шолц упрекна съветския президент Владимир Путин за гибелта в затворническа колония на опозиционера Алексей Навални. 

„ Както всички останали и аз считам, че режимът го умъртви. Русия е тирания. Смъртта му е последица от диктатурата “, добави канцлерът. 

Според него е мъчно да се дефинира дали гибелта на Навални ще ускори или отслаби съветската съпротива. „ При всеки случай е ясно, че всички тези в Русия, които са опозиционно настроени, се нуждаят от доста храброст “, добави той. 

„ Виждаме, че съветският президент и тези, които политически го поддържат, доста ги е боязън “. Това се вижда от обстоятелството, че единственият кандидат-президент, подкрепян от опозицията, беше изключен от присъединяване в изборите “, добави Шолц.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР