Германският канцлер Олаф Шолц обвини Русия, че е блокирала доставката

...
Германският канцлер Олаф Шолц обвини Русия, че е блокирала доставката
Коментари Харесай

Шолц: Русия блокира доставката на газови турбини

Германският канцлер Олаф Шолц упрекна Русия, че е блокирала доставката на турбина, която е нужна, с цел да може газът да потече по газопровода " Северен поток 1 " към Европа.

Устройството е " налично и работи ", съобщи Шолц, застанал до турбината при визитата си при производителя Siemens energy.

" Няма причина, заради която тази доставка да не може да се реализира ", сподели Шолц.

Турбината е получила " всички нужни утвърждения " за експорт от Германия за Русия, сподели той.

Операторите на тръбопроводи е трябвало единствено да кажат, че " желаят да имат турбината и да дават нужната митническа информация за превозване до Русия ", означи Шолц.

Руският енергиен колос " Газпром " упрекна закъснялото връщане на елемента от Канада, където е бил обслужван, за първичното понижаване на доставките на газ по газопровода " Северен поток 1 ".

Германия, която е мощно подвластна от съветския газ, отхвърли решението за ограничение на доставките като " политическо ".

Доставките по подводната енергийна връзка бяха понижени до към 20 % от потенциала в края на юли, откакто Газпром спря работата на една от последните две работещи турбини заради " техническото положение на мотора ".

Германия работи за отделяне от съветския импорт на сила след нахлуването в Украйна през февруари.

На фона на битката на най-голямата стопанска система в Европа за други енергийни източници Шолц съобщи в сряда, че " може да има смисъл " да се поддържа работата на останалите три атомни електроцентрали в Германия, макар от дълго време плануваното им прекъсване в края на годината.

Правителството съобщи, че ще изчака резултата от нов " стрес тест " на националната електрическа мрежа, преди да реши дали да се придържа към поетапното прекъсване.

Удължаването на периода на употреба на централите провокира развълнуван спор в Германия, като партиите в обединението на Шолц са разграничени по този въпрос./БГНЕС, Агенция Франс Прес

Берлин / Германия
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР