Германският канцлер, Олаф Шолц, обеща в четвъртък нов пакет от

...
Германският канцлер, Олаф Шолц, обеща в четвъртък нов пакет от
Коментари Харесай

Шолц: Гражданите ни могат да разчитат, че няма да ги изоставим

Германският канцлер, Олаф Шолц, даде обещание в четвъртък нов пакет от ограничения, в това число данъчни облекчения, в помощ на хората, които се борят с възходящите сметки за сила вследствие на газовото опълчване с Русия, осведоми организация Ройтерс.

"Гражданите могат да разчитат на нас, че няма да ги изоставим ", сподели Шолц пред публицисти в Берлин, цитира news.bg.

Енергийният преход към възобновими източници е главен приоритет и Германия няма да забави напъните си да стане самостоятелна от изкопаемите горива, сподели той на лятна конференция, годишна традиция, въведена от неговия предходник Ангела Меркел.

Европа изпадна в енергийна рецесия, защото Русия спря газовите потоци след нахлуването си в Украйна през февруари. Правителството на Шолц вкара такса за сила, с цел да облекчи напрежението за фирмите, които се поддават на високите цени на газа, и комбинира това с ограничения за облекчение на семействата в затруднено състояние.

Запитан дали повишението на цените може да провокира обществени безредици, Шолц отговори: "Не, не мисля, че ще забележим безредици в тази страна в тази форма, на съображение, че Германия е обществена страна. Тази обществена страна би трябвало да вземе резултат в тази обстановка, като кажем, че няма да оставим никого самичък. "

Канцлерът също по този начин даде обещание да продължи да поддържа Украйна в битката ѝ против съветската експанзия. Германия нарушава традицията и доставя оръжия в зона на военни дейности, съобщи Шолц на обичайна федерална конференция. "Ще продължим да го вършим и в близко бъдеще ", добави той.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР