Германският канцлер Олаф Шолц не очаква войната в Украйна да

...
Германският канцлер Олаф Шолц не очаква войната в Украйна да
Коментари Харесай

Олаф Шолц: Трябва да се готвим за дълга война в Украйна

Германският канцлер Олаф Шолц не чака войната в Украйна да завърши скоро, сподели той за бизнес всекидневника " Ханделсблат " в четвъртък, потвърждавайки, че Берлин ще поддържа Киев толкоз дълго, колкото е належащо, с пари и оръжие.

" Трябва да сме готови за продължителна война, даже в случай че ранен край би бил желан ", сподели Шолц, добавяйки, че остава безусловно жизненоважно Китай да не доставя на Русия оръжия.

Междувременно представителят на Съвета за национална сигурност на Белия дом Джон Кърби сподели, че Съединените щати отхвърлят предложенията за разрешаване на рецесията, направени от Китай.

Според него предлагането, съдържащо се в него, за преустановяване на огъня, " въпреки да звучи задоволително рационално, в този момент всъщност ратифицира завоеванията на Русия, то в действителност ще признае (териториалните) придобивки на Русия ".

Според него " Русия в действителност би могла да се възползва от това преустановяване на огъня, с цел да укрепи още повече позициите си в Украйна, да възвърне силите си,...да ги преквалифицира, с цел да възобнови по-късно офанзивите ".

" Честно казано, това не е стъпка, която съгласно нас е стъпка към определяне на дълготраен мир. Ако мирът бъде дълготраен, в случай че бъде обективен мир, бъде резистентен, той не може да бъде тесногръд и той наложително би трябвало да включва украинската позиция ", сподели представителят на Белия дом.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР