Германският канцлер Олаф Шолц многократно е подчертавал, че Германия сама

...
Германският канцлер Олаф Шолц многократно е подчертавал, че Германия сама
Коментари Харесай

Украйна поиска Германия първа да достави танкове на Киев, за да настъпи в Донбас и Крим

Германският канцлер Олаф Шолц неведнъж е подчертавал, че Германия сама няма да доставя оръжие на Киев. Нито една от страните от НАТО към момента не е доставила на Украйна бойни танкове западно произвеждане. Откакто украинската войска си възвърна контрола над големи региони в източната част на страната, държавното управление в Киев стартира да упорства от ден на ден да бъдат предоставени на Украйна оръжия такива, като немските танкове Leopard 2.

„ Украинската войска си възвърна контрола върху повърхност от 6000 квадратни километра. Виждаме, че тези триумфи въодушевяват други страни, въодушевяват света. Те предизвикват държавните ръководители на други страни още веднъж да слагат Украйна на върха на листата за цели и да не престават й оказват помощ “, означи Стефанчук.

„ Задавам си въпроса: какво още би трябвало да се случи, с цел да се вземе решение (за доставката на танкове – бел.ред.)? Решението би трябвало да се вземе бързо, изключително по отношение на наближаването на зимата. Колкото по-скоро получим оръжия, толкоз по-скоро ще победим ", сподели ръководителят на украинския парламент.

Стефанчук отхвърли опцията за договаряния с съветския президент Владимир Путин преди успеха на Украйна. " Едва тогава ще приказваме с Путин за това по какъв начин има намерение да ни компенсират вредите. Украйна би трябвало да върне териториите си, в това число Донбас и Крим. Военните закононарушения на Русия би трябвало да бъдат разследвани от арбитражен съд и Русия би трябвало да бъде приета за отговорна. Тя също по този начин би трябвало заплаща репарации.Едва откакто всичко това се случи, можем да се надяваме на възобновяване на международния ред, който Путин разклати “, акцентира Руслан Стефанчук.

Стефанчук посещава Германия за повторно, откакто Русия нахлу в Украйна на 24 февруари. Този път той взе участие в парламентарната конференция на страните от G7. В момента Германия ръководи G7 на ротационен принцип. Заедно със Стефанчук в Германия идва и някогашният международен първенец по бокс Владимир Кличко, брат на кмета на Киев Виталий Кличко. Владимир Кличко ще одобри медийната премия M100 от името на украинския народ.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР