Германският канцлер Олаф Шолц каза, че не се чувства провокиран

...
Германският канцлер Олаф Шолц каза, че не се чувства провокиран
Коментари Харесай

Шолц: Ядрената енергия е приключена тема

Германският канцлер Олаф Шолц сподели, че не се усеща предизвикан от настояването на съдружните партнори от Свободната демократическа партия за прекъсване на деинсталацията на атомните електроцентрали и счита, че въпросът е решен, съобщи ДПА.

В " Интервю на седмицата " по радио " Дойчландфунк " той отхвърли концепцията, че настояването е провокация, ориентирана персонално към него. Шолц направи изказването си единствено няколко дни откакто държавното управление се споразумя да работи по-спокойно, написа Българска телеграфна агенция. " Ядрената сила е завършена тематика. Вече не се употребява в Германия. Постепенното прекратяване е осъществено със закон. Темата за нуклеарната сила е безперспективна в Германия ", сподели той.

" Свободните демократи " насочиха настояването си на фона на все по този начин високите цени на електрическата енергия, които са в тежест на стопанската система и най-много на енергоемката индустрия. Парламентарната група на социалдемократите на Шолц и " Зелените/Съюз 90 " приканват за избрана и субсидирана от страната цена на електрическата енергия за индустрията. " Свободните демократи " са срещу, а самият Шолц демонстрира песимизъм.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР