Германският канцлер Олаф Шолц и министърът на отбраната Борис Писториус

...
Германският канцлер Олаф Шолц и министърът на отбраната Борис Писториус
Коментари Харесай

Rheinmetall инвестира 300 млн. евро в нов завод за боеприпаси в Германия

Германският канцлер Олаф Шолц и министърът на защитата Борис Писториус участваха в малко градче в Долна Саксония в понеделник за церемонията по първата копка на нова фабрика за артилерийски муниции, предава DW.

Обектът се построява от отбранителния реализатор Rheinmetall в град Унтерлюс, сред Хановер и Хамбург, където компанията към този момент има индустриални мощности. Германската социална телевизия NDR заяви, че компанията е вложила 300 милиона евро в плана и чака да сътвори 500 нови работни места.

Изграждането на новата фабрика за артилерийски муниции идва на фона на нараснало търсене, защото страните се стремят да усилят доставките за Украйна, както и да поддържат личните си ресурси цялостни.
Продукцията
Rheinmetall, чиято цена на акциите се увеличи повече от два пъти след съветската инвазия в Украйна, създава набор от военно съоръжение, което е от значително значение за защитата на Украйна, в това число оръдието за Leopard 2 и гаубица с огромен обхват, Panzerhaubitze 2000.

Фокусът върху артилерийските муниции от ден на ден се стеснява, защото Европейски Съюз неотдавна призна, че няма да може да извърши обещанието си да даде на Украйна 1 милион артилерийски снаряда до март.

Главният изпълнителен шеф на Rheinmetall Армин Папергер сподели пред немския вестник Tagesspiegel в понеделник, че откакто новото оборудване бъде приключено, Германия ще има способността да създава 200 000 артилерийски снаряда годишно.

Украйна ще получи няколкостотин хиляди снаряда единствено от нас тази година “, сподели той, както и „ няколко дузини бронетранспортьори и танкове “ в допълнение към системите за противовъздушна защита.

Много хора, в това число фермери с трактори, също се събраха пред обекта в понеделник, макар че не беше ясно какъв брой са били там, с цел да стачкуват против построяването на нова оръжейна фабрика и какъв брой просто са протестирали против Шолц и неговото съдружно държавно управление.
Политиката на Шолц на процедура
Присъствието на Шолц на символичното новаторско събитие може да се окаже един от акцентите в неговия канцлерски пост, откакто разгласи „ Zeitenwende “ – или промяна на времето – дни откакто съветските войски всеобщо навлязоха в Украйна през февруари 2022 година Канцлерът показа стратегия за превъоръжаване с бюджет от 100 милиарда евро, която да се употребява за осъвременяване на Бундесвера и за усилване на груповата защита на Европейски Съюз.

След това известие няма значителен прогрес, само че Папергер сподели, че счита за вярно Шолц да смята началото на работата по новото оборудване като „ триумф “.

Rheinmetall, която получи контракти от немската страна на стойност 10 милиарда евро предходната година, сподели, че може да усъвършенства част от изоставането в помощта за Украйна.

Все още можем да разтеглим нашето произвеждане – както в Украйна, по този начин и в Германия “, сподели Папергер пред Tagesspiegel, имайки поради ново оборудване, което се основава в Украйна за произвеждане на бронирани транспортни средства.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР