Германският канцлер Олаф Шолц е провел 90-минутен телефонен разговор с

...
Германският канцлер Олаф Шолц е провел 90-минутен телефонен разговор с
Коментари Харесай

Шолц е поискал от Путин да изтегли войските от Украйна

Германският канцлер Олаф Шолц е провел 90-минутен телефонен диалог с съветския президент Владимир Путин във вторник, в границите на който е изискал от него да подреди изтеглянето на съветските войски от Украйна, написа Die Welt .

По думите на държавния представител на Германия, Шолц е упорствал дипломатическото решение на войната в Украйна да бъде открито допустимо най-скоро въз основа на " преустановяване на огъня, цялостно евакуиране на съветските войски и ценене на териториалната целокупност и суверенитета на Украйна “.

" Федералният канцлер акцентира, че всички по-нататъшни стъпки за анексиране на Русия няма да останат без отговор и при никакви условия няма да бъдат приети “, продължи Щефан Хебестрайт, представен от RND.de .

Според представител на държавното управление Шолц последно е разговарял с Путин по телефона в края на май. Тогава Шолц и френският президент Еманюел Макрон разговаряха дружно с съветския президент.

След телефонното позвъняване през май имаше спомагателни трагични събития във военната зона. Според федералното държавно управление диалогът във вторник е бил и за обстановката в Запорожката атомна електроцентрала. Шолц е подчертал нуждата да се подсигурява сигурността на атомната електроцентрала. Хебестрайт разгласи, че Шолц е призовал също да се заобикалят всевъзможни стъпки на ескалация и ограниченията, предложени в отчета на Международната организация за атомна сила, да бъдат приложени неотложно.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР