Германският канцлер Олаф Шолц е информирал президента на САЩ Джо

...
Германският канцлер Олаф Шолц е информирал президента на САЩ Джо
Коментари Харесай

Шолц информира Байдън за визитата си в Китай

Германският канцлер Олаф Шолц е уведомил президента на Съединени американски щати Джо Байдън по отношение на визитата си в Китай, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Двамата водачи са говорили по телефона през вчерашния ден. Говорителят на немското държавно управление Волфганг Бушнер сподели, че двамата водачи са оценили ясното изказване на китайския президент Си Цзинпин, който се е оповестил против потреблението на нуклеарни оръжия и против опасността за тяхното потребление.

Байдън и Шолц са се съгласили да останат в непосредствен контакт по въпроса, съобщи Бушнер.

Те са осъдили и обстрела по цивилен инфраструктурни обекти в Украйна от страна на Русия, по-специално енергийни обекти. Двамата са разискали и съветските закани и безпочвените обвинявания, че Украйна би могла да употребява по този начин наречената " мръсна бомба ", добави представителят.

Относно телефонния диалог Белият дом заяви, че Байдън и Шолц са се съгласили, че наскорошните закани от Русия за потребление на нуклеарно оръжие са безотговорни.

Двамата водачи са подчертали техния ангажимент за даване на Украйна на икономическа и филантропична помощ и на помощ в региона на сигурността, нужна за отбиване на съветската експанзия.

Шолц посети Китай в петък.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР