Германският канцлер нарече ваксината срещу коронавирус „лъч надежда“ и отбеляза,

...
Германският канцлер нарече ваксината срещу коронавирус „лъч надежда“ и отбеляза,
Коментари Харесай

Меркел съобщи най-лошата К-19 прогноза от началото на пандемията

Германският канцлер назова имунизацията против ковид „ лъч вяра “ и означи, че след пандемията ще е належащо да се основат еквивалентни условия на живот за всички жители.

Пандемията на ковид ще продължи още най-малко няколко месеца, съобщи немският канцлер Ангела Меркел. "Разбира се, най-трудните месеци на пандемията - това може, мисля, да се предскаже - занапред предстоят ", сподели Меркел, представена от Дойче веле.

В същото време канцлерът означи, че с помощта на към този момент появилата се ваксина против ковид сложното време ще бъде "придружено от лъч вяра ", написа БГНЕС.

След пандемията "ще бъде доста сложна задача " да се основат еквивалентни условия за живот на всички жители и в това отношение ще бъде значимо да се предотврати разединение в обществото, счита ръководителят на немското държавно управление.

В Германия през последните 24 часа са открити над 26,3 хиляди случая на коронавирусна зараза, доказани са 1070 смъртни случая измежду пациенти с COVID-19. Откакто инфекцията навлезе в страната, вирусът SARS-CoV-2 е открит при 1 835 038 души, 37 607 инфектирани са умряли, към 1 474 000 са се възстановили.

През ноември Федерална република Германия вкара второто твърдо блокиране. На 5 януари на среща на представители на немските федерални провинции и държавното управление беше решено да се удължат и затегнат рестриктивните мерки. По-специално, в градовете, където за седем дни ще бъдат открити над 200 нови случая на зараза на 100 хиляди души, на жителите ще бъде неразрешено да напущат дома си на разстояние от повече от 15 км без основателна причина. Освен това магазините за нехранителни артикули, фризьорските салони, спортните, развлекателните и други институции остават затворени, учебните заведения са минали към отдалечено образование, а детските градини не работят.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР