Германският канцлер Ангела Меркел заяви в понеделник, че Световната здравна

...
Германският канцлер Ангела Меркел заяви в понеделник, че Световната здравна
Коментари Харесай

Меркел и ЕС се съгласиха за подписване на световен пандемичен пакт

Германският канцлер Ангела Меркел съобщи в понеделник, че Световната здравна организация изисква надеждно финансиране с по-високи дарения от страните членки и тя поддържа започването на договаряния за обвързващо интернационално съглашение за попречване на пандемии - международен пандемичен пакт, съобщи Ройтерс.

Меркел се обърна към здравните министри при започване на специфична асамблея на СЗО, откакто 194-те страни членки на организацията реализираха прелиминарен консенсус за договаряния за бъдещо съглашение за попречване на пандемии и за превъзмогване на пропастта сред страните, водени от Европейския съюз и Съединените щати.

" Докато приказваме, международната общественост е изправена пред опасността от нов, мощно предаващ се вид на Covid-19 - Омикрон ", уточни от своя страна ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен по време на тридневните договаряния, които се чака да приключат в сряда с приемането на проекторезолюция за започване на договаряния.

Според шефът на Европейска комисия новооткритият вид на ковид Омикрон е опасност за международната общественост.

Фон дер Лайен съобщи, че не би трябвало да има " застой " в отговора на пандемията, като добави, че пред Европейския съюз към момента стоят за решение незабавни задания. Освен това тя дефинира Covid разновидността Омикрон като " мощно предаваем ".

Урсула фон дер Лайен също по този начин благодари на учените от Южна Африка за идентифицирането на разновидността, отбелязвайки, че светът се учи по какъв начин да реагира вярно на нововъзникващите разновидности.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР