Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че днешното й обръщение към

...
Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че днешното й обръщение към
Коментари Харесай

Ангела Меркел с реч в Харвард

Германският канцлер Ангела Меркел съобщи, че днешното й послание към студентите, завършващи Харвардския университет, няма да е класическа политическа тирада, съобщи ДПА.

Тя ще опише за личния си витален път, за детските си и юношески години като щерка на протестантски свещеник и учителка по латински и британски език, за това, че е решила да учи физика в университета и докторската си степен по квантова химия.

Меркел, която е канцлер от 2005 година и бе избрана отново три пъти, ще произнесе 368-ата тирада на гала за дипломиране на студентите в кампуса на Харвардския университет в Кембридж, щата Масачузетс, Съединени американски щати.

" Ще се опитам да обясня на студентите какви са поуките, които извлякох от личния си живот ", сподели Меркел по-рано тази седмица в изявление за Си Ен Ен.

Пътят на Меркел в политиката стартира през 1989 година, когато тя е въодушевена от мирната гражданска война, довела до рухването на Берлинската стена. Тя се причислява към политическата партия " Демократично събуждане ", която след това се влива в Християндемократическия съюз.-->

В Берлин имаше спекулации дали речта на Меркел в Харвард няма да наподобява на речта й на Мюнхенската конференция за сигурност през февруари, когато тя сподели, че не трябва да се не помни за ролята на интернационалните политически структури и прикани за избавяне на контракти, отхвърлени от Съединените щати, като с това ясно разкритикува американския президент Доналд Тръмп.

По време на визитата на Меркел в Съединени американски щати не е планувана среща сред нея и Тръмп, който през днешния ден няма да е във Вашингтон, защото ще приказва на дипломирането на ученици на американската военновъздушна академия в Колорадо. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР