Германският канцлер Ангела Меркел засили натиска върху премиерите на 16-те

...
Германският канцлер Ангела Меркел засили натиска върху премиерите на 16-те
Коментари Харесай

Меркел призова германските провинции да запазят по-строгите рестрикции срещу коронавируса

Германският канцлер Ангела Меркел ускори натиска върху министър председателите на 16-те провинции да се придържат към контрактуваното сгъстяване на коронавирусните правила поради растящия броя инфектирани, съобщи ДПА.

В дискусионното предаване на водещата Ане Вил по телевизия А Ер Де нощес Меркел съобщи, че някои провинции не съблюдават правилото за така наречен спешна спирачка, която провинциите се съгласиха да задействат при избран брой на инфекциите.

" Трябва да прилагаме верните ограничения с изключителна съвестност. Някои провинции го вършат, а други - не ", съобщи канцлерката.

Тя прикани тези провинции да се откажат от проектите за разхлабване и да извършват ограничения като строгото ограничение на обществените контакти, полицейски час и условия за работа от у дома, осведоми Българска телеграфна агенция.

Германия минава през трета вълна на епидемията, провокирана основно от английския вид на ковид. Федералното държавно управление и 16-те провинции в страната обаче имат от ден на ден несъгласия за методите за преодоляването й, като някои отхвърлят да следват проекта за връщане към непоколебим локдаун в региони, където нивото на инфектираните остава релативно ниско.

Меркел сподели, че дребният брой инфекции в тези региони не е постоянен и по тази причина не е моментът за обсъждане на такива облекчения.

Канцлерката означи, че не е уверена, че взетите до момента ограничения са задоволителни да спрат третата епидемиологична вълна. " Какви спомагателни ограничения са ни нужни? Трябва да създадем повече. Имаме благоприятни условия за ограничение на излизанията, в допълнение ограничение на контактите, носене на маски, плюс тактики за тестване на всички места ", сподели тя.

Влиятелният министър председател на южната провинция Бавария Маркус Зьодер разкритикува през вчерашния ден сътрудниците си от други провинции, отбелязвайки, че някои " не осъзнават сериозността на ситуацията ".

Седемдневното ниво на инфектираните на 100 000 поданици през днешния ден бе 129,7 - много над набелязаните 100, при които е планувано задействането на така наречен " спешна спирачка ".

Здравните управляващи оповестиха през вчерашния ден за 17 176 нови инфектирани и 90 смъртни случая, свързани с ковид, за денонощие.

Междувременно ново проучване откри, че смъртността измежду пациентите с КОВИД-19 в немските академични лечебни заведения е спаднало доста в течение на 2020 година Изследователска група от университета в Ерланген е установила, че за тази наклонност евентуално способстват усъвършенстваното лекуване и насъбраният опит на медицинските екипи в клиниките. Анализите демонстрират спад в междинното ниво на смъртността от 20,7 % сред януари и април на 12,7 % сред май и септември предходната година. Данните обгръщат 1300 пациенти с КОВИД-19 в 14 немски академични лечебни заведения.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР