Германският канцлер Ангела Меркел ще участва в отбелязването на 1

...
Германският канцлер Ангела Меркел ще участва в отбелязването на 1
Коментари Харесай

Ангела Меркел ще посети Полша за годишнината от Втората световна война

Германският канцлер Ангела Меркел ще взе участие в отбелязването на 1 септември във Варшава на 80-годишнината от експлоадирането на Втората международна война, съобщи през днешния ден държавният представител Щефен Зайберт, представен от ДПА.

Меркел ще се причисли към немския президент Франк-Валтер Щайнмайер, който се чака също да посети Полша. По принцип не е всекидневно немският президент и канцлер да вземат участие дружно в задгранична аудиенция, отбелязва ДПА.

Снощи президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп анулира визитата си в Полша поради приближаването на урагана Дориан към Флорида. Тръмп разгласи, че вместо него ще замине вицепрезидентът Майк Пенс.

На отбелязването на 1 септември ще участват 40 задгранични делегации с към 250 посетители, в това число държавни и държавни ръководители. Официалните събития по случай годишнината ще стартират в ранните утринни часове на неделния ден във Велун (Централна Полша), първия град, бомбардиран от немските "Луфтвафе " преди 80 години. Ще участват Щайнмайер и полският президент Анджей Дуда.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР