Германският канцлер Ангела Меркел призова за диалог с талибаните, когато

...
Германският канцлер Ангела Меркел призова за диалог с талибаните, когато
Коментари Харесай

Меркел се отчая, ще говори с талибаните

Германският канцлер Ангела Меркел прикани за разговор с талибаните, когато твърдолинейните ислямисти завършват ново държавно управление, което ще дефинира тона на тяхното ръководство в Афганистан.

" Просто би трябвало да поговорим с талибаните за това по какъв начин можем да изведем хората, които са работили за Германия, от страната и да ги изведем на несъмнено място ", сподели Меркел на конференция в провинция Северен Рейн-Вестфалия.

" Те са тези, с които би трябвало да поговорим в този момент. Искаме да измъкнем от страната хора, които са работили по-специално за немски организации за развиване и които в този момент се усещат застрашени ", сподели Меркел.

Талибаните пристигнаха на власт в Афганистан преди три седмици, което провокира безредни старания на западните страни да изтеглят своите жители и афганистанци, които са работили за техните армии и организации за помощ.

Изправени пред предизвикването да се трансфорат от бунтовници в ръководещи, талибаните наподобява са решени да погасят борбите в долината Панджшир, преди да разгласят кой ще управлява страната след изтеглянето на американските войски предходната седмица.

Новите управници на Афганистан дадоха обещание по-„ приобщаващо “ държавно управление, което съставлява комплицирания етнически състав на Афганистан - въпреки че дамите надали ще бъдат включени на най -високите равнища.

Докато Западът е възприел метод на изчакване към новите мощни във властта в Афганистан, има някои признаци на ангажираност с новите водачи, които набират темпове. По-рано в неделя основният представител на талибаните Забихула Муджахид сподели пред вестник „ Велт ам Зонтаг “, че талибаните желаят „ мощни и публични дипломатически връзки с Германия “.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР