Германският канцлер Ангела Меркел призова гражданите на страната да се

...
Германският канцлер Ангела Меркел призова гражданите на страната да се
Коментари Харесай

Меркел призова гражданите да се ваксинират, тъй като предстоят тежки седмици в Германия |

Германският канцлер Ангела Меркел прикани жителите на страната да се имунизират, защото предстоят тежки седмици, съобщи Българска телеграфна агенция.

Във федералната република има рязъкк скок на новозаразените с COVID-19, като единствено за последните 24 часа броят им е 45 081, оповестиха от института " Роберт Кох ".

Меркел означи, че обстановката е съвсем толкоз тежка, колкото и преди година, когато е трябвало да се наложат частични локдауни, траяли с месеци. Въпреки това, тя съобщи, че в този момент германците могат да се имунизират.

" Ние би трябвало да се възползваме и то бързо. Моля ви, съдействайте и се пробвайте да убедите роднините и другари си ", прикани Меркел.

Канцлерът разяснява и болничната система в страната, като означи, че инфектираните с COVID-19 би трябвало да получат допустимо най-хубавата грижа. Но това не е допустимо в районите, които са най-тежко наранени от вируса. Налага се пациентите да бъдат прехвърляни на други места. Плановите интервенции са анулирани. Лекарите и здравните служащи, които към момента си спомнят добре предходната зима, още веднъж са на ръба на претоварването, добави тя.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР