Германският канцлер Ангела Меркел не изключва възможността да поиска вот

...
Германският канцлер Ангела Меркел не изключва възможността да поиска вот
Коментари Харесай

Ангела Меркел не изключва възможността да поиска вот на доверие

Германският канцлер Ангела Меркел не изключва опцията да изиска избор на доверие в Бундестага, в случай че политическата рецесия в Германия не завърши през днешния ден.

По-късно довечера съдружниците й от баварския Християнсоциален съюз би трябвало да разгласят, дали са удовлетворени от съглашението за мигрантите, реализирано на срещата на върха на Евросъюза. Ако реакцията им не е позитивна, то от на следващия ден баварската гранична полиция ще стартира да връща бежанците от австрийската граница.

Такъв ход на баварските управляващи би означавал началото на края на ръководещата коалиция в Германия – единствено 100 дни след съставянето й.
Лидери на баварските консерватори ще вземат решение през днешния ден ориста на Меркел Те ще се съберат да решат дали да одобряват съглашението за миграцията, което тя реализира в Брюксел
Меркел през днешния ден посочи желанието си да продължи да работи с разбунтувалия се съдружен сътрудник. " Споделям задачата на ХСС да се понижи броят на мигрантите, които влизат незаконно в Европа, а също и че търсещите леговище не могат да избират в коя страна да отидат ", сподели тя в изявление за телевизия ZDF.

Междувременно Меркел получи поддръжката на всички водачи в своята партия, както и тази на другия съдружен сътрудник – Социалдемократическата партия. Сега всичко зависи от решението съдружниците от Мюнхен.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР