Германският канцлер Ангела Меркел изрази съжаление заради решението на нейното

...
Германският канцлер Ангела Меркел изрази съжаление заради решението на нейното
Коментари Харесай

Ангела Меркел: Съжалявам за решението на Анегрет Крамп-Каренбауер

Германският канцлер Ангела Меркел изрази страдание поради решението на нейното протеже - Анегрет Крамп-Каренбауер, да не се кандидатира за канцлер в парламентарните избори във Федералната република следващата година, заяви Ройтерс, цитирайки участник в срещата на партийното управление на ръководещия Християндемократически съюз (ХДС).

Партиен източник заяви през днешния ден, че 57-годишната Крамп-Каренбауер, която завоюва изборите за водач и наследи Меркел отпред на ХДС през декември 2018 година, ще остане отпред на партията до намирането на различен претендент. Ройтерс отбелязва, че след поредност от гафове тя срещна доста компликации да откри постоянен надзор над ХДС. Една от районните партийни структури ѝ насочи намерено предизвикателство предходната седмица, когато министър председателят на провинция Тюрингия бе определен с гласовете на депутати от ХДС и на крайнодясната "Алтернатива за Германия " и по този начин бе отхвърлен левият претендент и дотогавашен районен министър председател.

Анегрет Крамп-Каренбауер няма да се кандидатира за канцлер на Германия

Говорител на немското държавно управление сподели през днешния ден, че Крамп-Каренбауер желае да остане на поста министър на защитата и че канцлерът Меркел я поддържа в това ѝ желание. Решението на считаната за наследничка на Меркел да се отдръпна от конкуренцията за най-високия държавен пост слага огромна въпросителна по отношение на бъдещата политическа посока на Германия в миг, когато нейната стопанска система - четвъртата по величина в света, е съществено застрашена от криза, а Европейският съюз търси да откри себе си след Брекзит, отбелязва Ройтерс.

Според партийни източници шокиращото известие на Крамп-Каренбауер е било посрещнато с дълго безмълвие от нейните съпартийци и сътрудници в управлението, показва ДПА. Нито един от тях към този момент не се е осмелил даже да намекне за подготвеност да се включи в конкуренцията за овакантения лидерски пост на най-голямата немска партия. Заместник-лидерът Армин Лашет, считан за вероятен претендент за предстоящ канцлер, не е участвал на срещата.

Наследничката на Меркел отбягва слуховете, че управителната ѝ позиция може да бъде оспорена
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР