Германският канцлер Ангела Меркел иска в сряда регионалните ръководители да

...
Германският канцлер Ангела Меркел иска в сряда регионалните ръководители да
Коментари Харесай

Меркел иска още по-строги мерки и затваряне, за да спре вируса

Германският канцлер Ангела Меркел желае в сряда районните ръководители да се спогодят да затворят всички заведения за хранене и питейни заведения от 4 ноември в опит да лимитират коронавирусните инфекции, само че да запазят учебните заведения и детските градини отворени , демонстрира план на резолюция, забелязан от " Ройтерс ".

Според новите ограничавания хората ще могат да излизат обществено единствено с членове на личното си домакинство и на още едно домакинство , се споделя в резолюцията. Хората ще бъдат санкционирани, в случай че нарушат правилото, само че не се дават повече детайлности.

Експоненциалното повишаване на инфекциите в съвсем всички райони на Германия значи, че доста локални здравни управляващи не могат да проследят всички инфекции, тъй че е належащо доста да се понижи контактът сред хората в този момент с вярата, че за Коледа няма да се изискват огромни ограничавания .

Ако водачите на 16-те немски района се съгласят с плана по време на телефонна конференция по-късно в сряда, фитнес зали, нощните заведения и кината ще се затворят дружно с театрите, оперите и концертните зали .

Магазините ще могат да останат отворени, в случай че ползват хигиенични ограничения и лимитират броя на клиентите , до момента в който заведенията за хранене ще имат право да оферират храна за у дома .

Германия, необятно похвалена за това, че в началната фаза на рецесията е запазила равнището си на зараза много под другите огромни сили, в този момент е изправена пред по-бърз от предстоящото скок на случаите , като последните данни от вторник демонстрират, че случаите са се нараснали с 11 409 до 449 275.

Досега държавното управление се стреми да избегне второ национално блокиране , откакто първичното прекъсване по-рано тази година удари мощно икономическия напредък .

Но Меркел предизвести във вторник, че здравната система на Германия може да доближи сериозна точка , в случай че коронавирусните инфекции продължат да се развиват, а икономическият министър Петер Алтмайер съобщи, че Германия евентуално ще доближи до 20 000 нови инфекции дневно до края на седмицата .

Алтмайер разяснява в сряда на немския ефирен оператор ARD: " Ние сме в доста сложна обстановка с пандемията - броят на инфекциите експлодира и това заплашва потенциала на здравната система и затова човешкия живот , тъй че политиците би трябвало да работят ".

В плана се споделя, че федералното държавно управление желае да даде финансова помощ на наранени компании и добави, че идея за това ще бъде показана в сряда.

В него се споделя, че ще бъдат позволени единствено " нужни и по-конкретно не-туристически " нощувки , а обществените домове, басейни, козметични студия, масажни салони и студия за татуировки ще би трябвало да затворят вратите си, само че физиотерапевтичните услуги и фризьорите ще могат да останат отворени.

Ако бъдат контрактувани, ограниченията ще се ползват в цялата страна до края на ноември , като водачите се събират две седмици след използването, с цел да се съветват дали са нужни корекции.
 В Германия чакат до дни 20 000 инфектирани с ковид за денонощие
В Германия чакат до дни 20 000 инфектирани с ковид за денонощие

В Германия чакат до дни 20 000 инфектирани с ковид за денонощие
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР