Германският канцлер Ангела Меркел и главният ѝ съперник - социалдемократът

...
Германският канцлер Ангела Меркел и главният ѝ съперник - социалдемократът
Коментари Харесай

Шулц има последен шанс да надвие Меркел в телевизионен дебат

Германският канцлер Ангела Меркел и основният ѝ противник - социалдемократът Мартин Шулц, се изправят един против различен в неделя в единствения си ефирен спор преди парламентарните избори в страната този месец. Това може да се окаже последният късмет на Шулц да понижи огромната преднина на канцлера в социологическите анкети, написа организация ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Очаква се сред 15 и 20 млн. хора да гледат 90-минутния спор, който ще е петият подред сред водачи на немските партии и ще бъде излъчен по четири малките екрани. Шейсет и една годишният Шулц може единствено да завоюва от 90-минутния дебат. Бившият ръководител на Европейския парламент е считан за по-добър оратор от Меркел.

Проучване, оповестено във вторник от публичната телевизия А Ер Де, установи, че 64 на 100 от гласоподавателите чакат Меркел да завоюва дебата. Само 17 на 100 чакат Шулц да излезе победител. След 12 години на власт обаче Меркел може единствено да загуби. Предизборните диспути по света постоянно водят до намаляване на позициите и загуба на престиж на ръководители на държавни управления. Въпреки това доста анализатори са скептично настроени дали дебатът, който ще бъде воден от четирима добре известни телевизионни публицисти, ще докара до каквато и да е трагична смяна в настройките на гласоподавателите.

" Предишни диспути демонстрират, че огромна част от феновете към този момент имат желание към един или различен претендент и подхождат доста изборно към полемиката ", сподели пред ДПА Матиас Юнг от манхаймската социологическа организация " Форшунгсгрупе Вален ".

Темите

Няколко противоречиви тематики, като да вземем за пример еднополовите бракове, отпаднаха от предизборния дневен ред, а доста от тематиките, които евентуално ще бъдат повдигнати, към този момент са били дискутирани по време на много вялата акция. Сред тях са: политическото въздействие на националната автомобилна промишленост в светлината на абсурда за дизеловите емисии; следизборните съдружни варианти; бежанската криза; тероризмът и публичната сигурност.

Международните тематики могат да включат: Русия и Украйна; бъдещите промени в Европейски Съюз, по какъв начин да се подхожда към президентите на Съединени американски щати Доналд Тръмп и на Турция Реджеп Ердоган, който постоянно си разрешава остри нападки против Германия.

Шейсет и три годишната Меркел тази седмица отхвърли изказванията, че се е опитвала да сложи условия за формата на неделния ефирен двубой, и сподели, че го чака с неспокойствие. Шулц е надъхан борбено. " ХДС, т.е. Ангела Меркел, има идея. Ние също имаме идея за бъдещето на идващото потомство на тази страна ", сподели той пред ДПА.

С навлизането на акцията в последните ѝ седмици Шулц ускори офанзивите си против Меркел и съобщи в телевизионно изявление предишния уикенд, че Меркел е изгубила връзка с гласоподавателите и се е огънала пред натиска на Ердоган. " Все повече и повече хора виждат какъв брой откъсната от действителността е тя ", уточни Шулц в неделя по телевизия А Ер Де. " И нейното надменност ще активизира моите гласоподаватели ", сподели някогашният ръководител на Европарламента.

Меркел резервира преднина

ГСДП се радваше на скок в поддръжката при социологическите сондажи през януари, откакто партията избра Шулц за противник на Меркел, който до я смъкна на изборите. Но немската стопанска система върви добре и анкетите започнаха да демонстрират, че основните тематики в акцията на ГСДП - образованието, научните проучвания, развиването на инфраструктурата и обществената правдивост, най-малко към този момент не въодушевяват изключително гласоподавателите.

В същото време тандемът ХДС/ХСС, наподобява, към този момент съумява да сътвори на Меркел имидж на изпитан и благонадежден водач в един обезпокоен свят, чиито проблеми са изострени поради непредсказуемия Бял дом, английското овакантяване на Европейски Съюз и световни закани като Северна Корея.

Предизборно изследване, оповестено тази седмица от берлинската социологическа организация " Форза ", установи че ХДС/ХСС получава 38 % поддръжка, а ГСДП единствено 24. 48 на 100 от интервюираните споделят, че биха подкрепили Меркел, в случай че би трябвало да избират директно канцлера на страната, а единствено 23 % са дали отговор, че биха предпочели Шулц за водач на най-голямата европейска стопанска система. Сега Шулц разпорежда очакванията си на идния спор, с цел да убеди част от съвсем 50-те % гласоподаватели, които споделят пред социолозите, че към момента не са решили по какъв начин ще гласоподават на на 24 септември.

" Изобщо не съм раздразнителен, " сподели Шулц в изявление за в. " Билд ", извършено след изявления в медиите, съгласно които предшественикът му като водач, външният министър Зигмар Габриел, е изоставил всяка вяра за победа на ГСДП. " Успешният двубой може да сътвори подтик, " сподели той в настрана изявление за вестникарската група RND.

В опит да притегли младото потомство Шулц сподели за " Билд " и че най-голямата вътрешнополитическа разлика сред него и Меркел е в пенсионната политика. " Онези, окито са на към 40, ще са част от потомство, което заплаща все по-високи осигуровки и най-после получава най-ниската пенсия в историята на пенсионното обезпечаване. "

Всичко, което би трябвало да знаете за:Изборите в Германия (87)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР