Германският канцлер Ангела Меркел и френският президент Еманюел Макрон призоваха

...
Германският канцлер Ангела Меркел и френският президент Еманюел Макрон призоваха
Коментари Харесай

Мирното уреждане на конфликта в Украйна няма алтернатива, заявиха Макрон и Меркел

Германският канцлер Ангела Меркел и френският президент Еманюел Макрон приканиха страните в спора в Източна Украйна да прекратят допустимо най-бързо нарушаванията на контрактуваното помирение, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

В публикувано през днешния ден взаимно изказване двамата държавници акцентират, че мирното споразумяване на рецесията няма опция. Те приканват за завръщане на съветските офицери в така наречен Съвместен център за надзор и съгласуваност.

Преди това украински представители, наблюдаващи за сигурността и задгранични поддръжници на прозападните управляващи в Украйна предизвестиха, че решението на Русия да се изтегли от взаимната комисия за надзор върху примирието ще докара до нови сражения.

Москва упреква Киев, че пречи на работата на нейните пратеници в комисията и не им обезпечава достъп до фронтовата линия.

" Необходимо е използване на съглашението за раздалечаване и евакуиране на тежкото въоръжение зад контрактуваните линии, евакуиране на танкове, артилерия и миномети в контрактуваните места за депозиране ", са споделя в взаимното изказване.

В него се акцентира още, че " заслужават внимание и други аспекти на Минските съглашения като изтеглянето на задграничните въоръжени формирования и възобновяване на контрола по руско-украинската граница ".

В изказването на Макрон и Меркел не се разяснява решението на Съединени американски щати да доставят оръжие на Украйна.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР