Германският канцлер Ангела Меркел днес пристига на първа официална визита

...
Германският канцлер Ангела Меркел днес пристига на първа официална визита
Коментари Харесай

Меркел на първа официална визита в Македония

Германският канцлер Ангела Меркел през днешния ден идва на първа публична аудиенция в Република Македония. Тя е първият канцлер, който посещава страната след оповестяването на независимостта й на днешния ден през 1991 година

Ангела Меркел е следващият почитан международен водач, който тези дни е в Скопие. Преди три дни в македонската столица беше генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, а през вчерашния ден в западната ни съседка беше и австрийският канцлер Себастиян Курц.

Говорителят на немското държавно управление Щефан Зайберт заяви, че по време на диалозите в Скопие главните тематики на канцлера Меркел с македонския министър председател Зоран Заев ще бъдат икономическите връзки.

Визитата обаче се смята за директна поддръжка за идния на 30 септември референдум за смяна на името на Република Македония. Германия от години намерено поддържа компромиса в разногласието за името сред Македония и Гърция.

Постигнатото единодушие е новото име на страната да е Република Северна Македония. Подписаният с Гърция контракт дава опция на Македония да стартира договаряния за участие в Европейския съюз и да стане пълновръстен член на НАТО.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР