Германският канцлер Ангела Меркел днес каза, че е време Европейският

...
Германският канцлер Ангела Меркел днес каза, че е време Европейският
Коментари Харесай

Меркел: Време е ЕС да засили вътрешните си връзки

Германският канцлер Ангела Меркел през днешния ден сподели, че е време Европейският съюз да стартира да си сътрудничи по-тясно, имайки поради измененията в салдото на силите в света и напреженията, които образуват дневния ред, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки ДПА.

В тирада в Бундестага по време на дебатите за бюджета Меркел сподели, че в този момент Европейски Съюз би трябвало да се концентрира върху укрепването на вътрешните си връзки. Канцлерът съобщи, че растящото съревнование сред Съединени американски щати и Китай, "новата геостратегическа мощ " на Русия, както и плануваното овакантяване на общността от Англия ще имат съществени последствия, за които Европейски Съюз би трябвало да се приготви. Меркел сподели също, че към момента има вяра, че е допустимо Англия да напусне със съглашение на 31 октомври, само че Берлин е подготвен и за Брекзит без договорка.

Канцлерът посочи, че Европейски Съюз би трябвало да напредне софтуерно и че Европа изостава във връзка с някои значими софтуерни разработки. Меркел похвали показания през вчерашния ден екип на новоизбрания ръководител на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. Тя сподели, че новата Европейската комисия е "глобално насочена " и ще ускори позициите на Европейски Съюз в света.

Канцлерът съобщи, че Европа е решила да поддържа подписаното през 2015 година нуклеарно съглашение с Иран и ще продължи да се пробва да откри решения, които да предотвратят ескалация на напрежението. Освен това Меркел посочи, че Германия ще направи каквото се изисква от нея, с цел да няма прокси война (война посредством посредници) в Либия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР