Германският железопътен оператор Дойче бан призова потребителите си в Южна

...
Германският железопътен оператор Дойче бан призова потребителите си в Южна
Коментари Харесай

Кадри от зимната блокада на Германия

Германският железопътен оператор " Дойче бан " прикани потребителите си в Южна Германия да се въздържат от пътешестване до на следващия ден, в случай че не е изцяло наложително, защото в района тече възобновяване след огромната снежна стихия, която спря доста влакове през вчерашния ден и през днешния ден, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Дойче бан " няма да е в положение да извърши всичките си пътувания на дълги дистанции, планувани за началото на седмицата, сподели през днешния ден говорителка пред ДПА. Утре се чакат съществени усложнения в железопътния трафик, защото сега екипите ревизират маршрутите на влаковете. Говорителката сподели, че всеки обиден маршрут ще бъде тестван, с цел да се откри дали пътуванията могат да продължат.

Железопътният превоз беше спрян през вчерашния ден в някои елементи на Южна Германия, изключително в Бавария, частично заради заледени електропроводни мрежи. Трафикът по улиците също беше усложнен, а летището в Мюнхен беше краткотрайно затворено, като полетите бяха обновени рано тази заран.

Междувременно минимум 20 000 семейства са без ток в Австрия след мощния снеговалеж, оповестиха електроенергийните оператори.

Хиляди семейства останаха без ток в провинцията Щирия, както и в Горна Австрия, на границата с Германия. Властите оповестиха, че в Щирия са прекратени и мобилните мрежи.

Днес снеговалежите понижиха и обстановката по пътищата се усъвършенства, само че доста направления останаха блокирани поради паднали дървета, заяви автомобилната асоциация OAMTC.

Австрийскят жп оператор ÖBB заяви, че железопътният превоз продължава да е обиден. Властите обявиха, че има заплаха от лавини в планините, откакто от през вчерашния ден е насъбран повече от половин метър сняг.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР