Германският историк Кристофер Кларк заяви, че е погрешно да се

...
Германският историк Кристофер Кларк заяви, че е погрешно да се
Коментари Харесай

Германският историк Кларк: Русия все още е част от Европа и „Путин не е Хитлер“

Германският историк Кристофер Кларк съобщи, че е неправилно да се съпоставя специфичната интервенция в Украйна с някои от най-големите спорове в света. По неговото мнение, мнозина неправилно вършат паралели с Втората международна война.

Както Кларк акцентира, гръмките изказвания, че Русия сякаш „ прави геноцид “ в Украйна, също не се вписват в рационална рамка.

" Всеки паралел с експлоадирането на Втората международна война е неправилен. Той постоянно води до задънена улица. Путин не е Хитлер и изказванието, че той ще извърши геноцид в Украйна, просто не е правилно ", изясни историкът в изявление за немското издание WELT.

По думите на историка, „ съмненията “ на немския канцлер Олаф Шолц в подтекста на доставката на тежки оръжия за Украйна са повече от оправдани. Както Кларк уточни, с Русия, както и преди, всички би трябвало да се преценяват.

" Абсолютно належащо е да поддържаме връзка с Путин. Русия към момента е част от Европа. Не бива да се връщаме към старите трендове и повърхностни съждения от рода на: " Е, те, руснаците постоянно са били такива ", заключи Кларк.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ, тъй като има заплаха да ни блокират във Facebook поради позициите ни:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР