Германският гранд стори логичното и победи с 3:0 гостуващия клет

...
Германският гранд стори логичното и победи с 3:0 гостуващия клет
Коментари Харесай

Байерн Мюнхен разкова Барселона, Лева дори не вкара, и го прати в Лига Европа

Германският гранд стори разумното и победи с 3:0 гостуващия несретен испански в финален мач за двата тима в тазгодишната акция от групите на . И въпреки каталунците да стартираха по-активно срещата със своите игрови дейности, то класата на Байерн по отношение на тази на „ блаугранас” бе материализирана с три безответни попадения.
Томас Мюлер откри резултата през първата част, а малко преди края ѝ Лерой Сане удвои аткива на Байерн с прословут гол след изстрел от сериозна отдалеченост. В 62-ата минута пък Джамал Мусиала подпечата триумфа за гранда от Бавария, а тегобите за Барселона бяха официализирани.
Така испанският исполин за пръв път няма да играе в елиминационната фаза от най-силния европейски клубен шампионат от 2000 година. Тогава „ лос кулес” приключва трети зад Милан и Лийдс, а четвърти остава турският Бешикташ.
Освен за реномето на Барса, това отпадане от елиминациите в Шампионската лига имат и сериозен стопански темперамент. Клубът се намира в извънредно тежко финансово положение, а е прочут факт, че парите в Шампионска лига са най-големите, до момента в който тези в Лига Европа сигурно няма да спомогнат кой знае какъв брой на Барса.
ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ
Тер Стеген направи досадна неточност в третата минута, откакто опита да комбинира с пас с Лангле, само че Левандовски спря продължението на топката, с цел да може Бускетс да го фаулира. За това той получи жълт картон, а ударът на Лерой Сане от свободния удар спря точно в главата на опитния халф на Барса, който трябваше да получи лекарска помощ.
В седмата минута пристигна първият прецизен удар в срещата, който бе на сметката на гостите от Испания, само че опитът на Жорди Алба беше прекомерно слаб, с цел да усложни обстановката пред Мануел Нойер.
Барселона играеше сносно на фона на предварителните упования и отборът на Шави бе спретнат отлично против мюнхенския исполин. Все отново Байерн стигна до отлична опция за гол в 28-ата минута Томас Мюлер проби на скорост отляво и даде паралелен пас за Левандовски. Марк Андре Тер-Стеген потегли да избива топката и я отклони напълно леко, а полякът не съумя да приключи в опразнената врата точно поради докосването от немския пазач на " блаугранас ".
По време на нападението пък Жорди Алба получи разтежение и бе приндутелно сменен от Оскар Мингеса. В 34-ата минута баварците откриха резултата. Роберт Левандовски се надиграваше в наказателното поле на Барса с Жерар Пике и даде паралелно центриране. Топката бе атакувана от Томас Мюлер, който отигра с глава, а Араухо почисти топката, която обаче към този момент бе влетяла във вратата на Тер Стеген.

Две преди края на първата част Лерой Сане насочи топовен изстрел от 25 метра, а Тер Стеген не реагира добре и позволи прекомерно елементарен гол за своите стандарти.

В 78-ата минута Юлиан Нагелсман перцени да извади Роберт Левандовски от игра и пусна Малик Тилман.
ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ
Старта на втората част видя величествен пропуск на Лерой Сане, който получи паралелен пас отдясно пред вратата на Барса, само че стреля право в ръцете на Тер-Стеген, а не в останалата част от опразнената му врата.

След малко повече от час игра Левандовски даде елегантен диагонален пас вляво за Алфонсо Дейвис. Той овладя и се надиграваше един на един с Араухо. Той стигна до аутлинията и центрира по земя за Джамаал Мусиала, който вкара първият си гол в Шампионска лига за Байерн Мюнхен - 3:0.
След това попадение пък Нагелсман реши да пусне редица юноши на тима и темпото на игра на " Алианц Арена " спадна фрапантно. Четири преди края Сане направи необикновен пропуск от чиста позиция, откакто скоростта му спомогна да се отскубне зад испанската защита, само че ударът му бе кошмарно неакуратен - навън.
СТАРТОВИТЕ СЪСТАВИ:
БАЙЕРН МЮНХЕН: Нойер – Упамекано, Зюле, Павар, Левандовски, Сане, Коман, Дейвис, Толисо, Мюлер, Мусиала
БАРСЕЛОНА: Тер Стеген – Дест, Пике, Араухо, Бускетс, Дембеле, Депай, Лангле, Жорди Алба, Де Йонг, Гави
ПРЕДИ ДВУБОЯ
Барселона си усложни живота и след загуба и еднакъв против Бенфика, довечера има потребност от победа над баварците, защото при друг резултат и триумф за Бенфика вкъщи против Динамо Киев (който е доста вероятен), каталунците остават 3-ти и отиват в Лига Европа. Към момента Байерн е водач с 15 точки, Барселона е втори със 7, а след тях са точно Бенфика с 5 и Динамо с 1.
Байерн е спечелил всичките си мачове досега и ще опита да приключи единствено с победи. Това е правено в историята единствено от Милан (1992/93), ПСЖ (1994/95), Спартак Москва (1995/96), Барселона (2002/03), точно Байерн (2019/20), а от тази година към този момент и от Ливърпул и Аякс. Само Реал Мадрид обаче го е правил на два пъти (2011/12 и 2014/15).
Баварците вкарват приблизително по изумителните 3,8 гола на мач в групата през този сезон, а през днешния ден ще са в въодушевление след триумфа над Борусия (Дортмунд) през уикенда. Барселона пък влиза в мача след... загуба с 0:1 от Бетис.
Притеснително за каталунците е и че са вкарали единствено 4 гола в последните си 8 мача в Шампионска лига, а също така не са вкарали повече от едно попадение в шампионата от декември 2020 година - най-дългата им серия по този индикатор в надпреварата.
Звездата на Байерн Томас Мюлер обожава да вкарва против Барселона и има 7 гола в последните си 6 мача против този противник в Шампионска лига. Очаква се Усман Дембеле да е на линия за испанците, а той има директно присъединяване в три гола от последните четири конфликта против Байерн (гол и 2 асистенции).
Същевременно Байерн вкарва 2 или повече гола в 11 от последните си срещи в този шампионат. Чупо-Мотинг, Горецка, Кимих, Сабитцер са по-сериозните изчезнали за домакините, до момента в който Агуеро, Брейтуейт, Фати, Педри и Роберто няма да са разполагаем за испанците, като Жорди Алба е под въпрос.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР